Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Karadeniz Oyunları start alıyor

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Karadeniz Oyunları ‘ölü doğmasın’ dedik. Ölü doğmaması, çok büyük diri doğması için önemli çalışmalar yaptık" dedi.

Atalay, 2-8 Temmuz tarihlerinde Trabzon, Giresun ve Rize'de yapılacak 1. Karadeniz Oyunları öncesinde, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saha içerisinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Spor Toto Teşkilat Müdürü Bekir Yunus Uçar, Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Babacan, oyunların meşalesini taşıyacak sporculardan dünya şampiyonu güreşçi Mehmet Akif Pirim ve dünya şampiyonu tekvandocu Bahri Tanrıkulu da katıldı.

Atalay, oyunlara katılacak ülkelerin kafilelerinin Trabzon'a gelmeye başladığını ifade ederek, ''Dün Gürcistan ve Yunanistan geldi. Bugün diğer ülkelerden yoğun bir şekilde geliş olacak. Yalnızca Rusya, Pazartesi sabaha karşı gelecek'' dedi. Atalay, özellikle Trabzon, Rize ve Giresun illerinden olmak üzere Karadeniz insanından son beklenti ve isteklerinin, açılış seremonisinin şölen havasında geçmesini sağlamaları olduğunu dile dile getirdi. Seremoninin saat 20.30'da, Korhan Abay'ın sunumuyla başlayacağını ifade eden Atalay, ''Açılışa katılan 12 ülkenin sporcuları tören geçişi yapacak. En son, 290 sporcunun yer aldığı milli takımımızın geçişi yapılacak'' diye konuştu. Seremoninin açılış konuşmasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağını belirten Atalay, şunları söyledi:

''Konuşmanın ardından sporcu yemini edilecek. Bayan voleybolumuzun gözde isimlerinden Naz Aydemir, tüm ülke sporcuları adına yemin edecek. Ardından hakem yemini yapılacak. Türk sporcularının meşalesiyle burada bir şov olacak. Olimpiyat meşalesi etkinliği, olimpiyat şampiyonu engelli sporcularımızdan Korhan Yamaç ile başlayacak. Mehmet Akif Pirim, Bahri Tanrıkulu, Elvan Abeylegesse ile devam edecek. Sonunda da Trabzon'un, bu stadın ortaya çıkardığı büyük sporculardan Şenol Güneş, olimpiyat meşalesini yakacak. Ardından lazer gösterileri olacak. Kolbastı oyunu oynanacak. Bu vesileyle kolbastıyı dünyaya tanıtacağız. Halk oyunları gösterisi olacak. Uçan adamların gösterisi olacak. Son olarak da Sertap Erener konseriyle seremoniyi bitirecek.''

02.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  G.SARAY'A ALERJİM VAR

  Karadeniz Oyunları start alıyor

  Trabzon'un rakibi Arnavut Vilaznia oldu

  Hakan Atina'da köfteci olacak

  F.Bahçe ve Efes devlere düştü

  Taşçı ihtarla yenildi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004