Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Yaşasın adalet!!!

Yargıya güvenmek isteriz. Bazı gelişmeler insanın moralini bozuyor. “Bağımsız yargı” dedik, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na Adalet Bakanı’nın başkanlık etmesi ve Adalet Bakanı Müsteşarı’nın da bu kurula üye olmasını dahi, bağımsızlık adına eleştirdik. Ama Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun Şemdinli olayındaki tavrını onaylamak mümkün değil. Önce, savcı Ferhat Sarıkaya, bu kurulun kararıyla görevinden ihraç edilmişti. Şimdi de, “Askeri mahkeme yetkili” diyen Yargıtay’ın kararına uymadığı için olacak, Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi başkan İlhan Kaya ve üye Eşref Aksu başka yerlere atandı. Van Cumhuriyet Başsavcı Vekili İbrahim Özer’in de görev yeri değiştirildi. Bakalım bu değişikliklerden sonra, yeni atanan mahkeme heyeti, “Asker yargı yetkilidir” sonucuna mı varacak, yoksa Şemdinli sanıkları Jandarma astsubay Ali Kaya ve Özcan İldeniz’i beraat mi ettirecek? İddianamesi yüzünden görevinden ihraç edilen Ferhat Sarıkaya, “Sanıklar tek başına hareket etmiş olamazlar. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Selahattin Uğurlu, Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanı Erdal Öztürk ve Hakkâri İl Jandarma Komutanı Eren Kubat’la eylem birliği içindedirler” diyordu. Konuya askeri yargı el attı ve beklenildiği gibi bu kişiler suçsuz bulundu. Jandarma astsubay Ali Kaya ve Özcan İldeniz’in dosya ları da askermahkemeye intikal ederse, büyük bir ihtimalle 39 yıllık cezaları buharlaşıp gidecektir.

***

Takke düştü çete göründü

Türkiye’de peş peşe çeteler yakalanıyor. Teferruatı gazetelerden okuyoruz. Benim en çok dikkatimi çeken Danıştay saldırısıyla ilişkili olan gelişmeler. 17 Mayıs 2006’da Alparslan Aslan, Danıştay’a saldırdı. Olay, dincilerin üzerine yıkıldı. 13 Haziran 2 007 tarihinde Özel Harpçi emekli astsubay Oktay Yıldırım’a ait Ümraniye’deki bir evde 27 adet el bombası, TNT patlayıcıları ve fünyeler ele geçirildi. Bu el bombalarının Cumhuriyet gazetesine atılan bombalarla aynı seri numarasını taşıdığı anlaşıldı. Böylece, Danıştay’la irtibat kurmak imkânı doğdu. Çünkü Cumhuriyet gazetesine bomba atan da, Danıştay saldırısını gerçekleştiren de Alparslan Aslan idi.

Oktay Yıldırım ise, bir ara, Danıştay saldırısı dolayısıyla kendisinden şüphelenilen ve infiale kapılarak intihar ettiğini söyleyen emekli yüzbaşı

Muzaffer Tekin’in çok yakınıydı. Hatta onu, intiharından sonra hastaneye, emekli binbaşı Zekeriya Öztürk ile Oktay Yıldırım götürmüştü. Ümraniye baskınından sonra gözaltına alınan Muzaffer Tekin, “Milli Siyaset Güvenlik Belgesi’ni ondan aldım” diyerek binbaşı Fikret Emek’in ismini verdi. Emek’in Eskişehir’deki evinde bol miktarda silâh ve mühimmat ele geçirildi.

Son olarak, Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği üyelerinden bazıları gözaltına alındılar. Bu derneğin başkanı Taner Ünal da tutuklandı. Dernekte de bazı silâhlar ve sahte kimlikler ele geçirildi.

“13 bin hain var” cümlesiyle ve “Kuvayı Milliye yemini” yle öne çıkan Fikri Karadağ, bir zamanlar Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği’ne katılmıştı. Kuvayı Milliye Derneği’ni daha sonra kurdu.

Danıştay saldırısı dava tutanaklarında, emekli binbaşı Zekeriya Öztürk’ün, Fikri Karadağ’ın yardımcısı Hüseyin Görüm hakkında söyledikleri hayli ilginç. İstanbul Maltepe’de Görüm’e ait bir depoda toplantılar yapılıyor. Bunların birine Öztürk de katılıyor. Görüm, 2025 yaşlarındaki bir gruba, Öztürk’ün de duyacağı bir ses tonuyla “Komutan, sizin silâhlı eğitiminizi verecek” diyor. Öztürk buna tepki gösterdiğini söylüyor. Ayrıca Danıştay tetikçisi Alparslan Aslan’ı, bir defa depoda gördüğünü de ifade ediyor. “Aslan’ı yönlendirmiş olabileceklerini düşünüyorum” şeklinde konuşuyor.

Eğer Ümraniye’deki silah deposu yakalanmasaydı, belki, gerçeklerin üzeri kolaylıkla örtülecekti. Nitekim, Sauna çetesi, Atabeyler gerilla grubu gibi oluşumlar ortaya çıktı ama, bir şekilde “münferit olaylar” gibi kamuoyuna takdim edil di. Bence, bütün bu çetelerin amacı, seçim öncesinde ülkede istikrarsızlık yaratmaktı. Mc Donald’s’ın bombalanması, rahip Santa ro cinayeti, Hrant Dink suikastı...

“Seçimlerden önce çok kan akacak” diyorlardı ya, herhalde bu çetelere güveniyor lardı. Ama çok şükür artık takke düştü kel göründü.

Takvim, 3.7.2007

Nazlı ILICAK

04.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Apo’yu asma” oyunu

  Yaşasın adalet!!!

  Bozkurtlar ve akkurtlar

  28 Şubat ve 27 Nisan senaryoları Hudson Enstitüsü’nde yazıldı..

  Bırakınız şu ip maskaralığını!


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004