Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush: İran’a karşı Rusya ile anlaştık

ABD Başkanı George Bush, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmelerinden sonra yaptığı açıklamada, “Rusya, İran’ın nükleer programıyla ilgili kaygılarımızı paylaşıyor’’ dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün ABD Başkanı George W. Bush ile yaptığı görüşmede, ABD’nin füze kalkanı projesinden vazgeçmesi ve iki ülke arasındaki gerilimi azaltmak amacıyla genişletilmiş bir işbirliği önerisinde bulundu.

Görüşmede önerilerini art arda sıralayan Putin, bu çerçevede Polonya ve Çek Cumhuriyeti’nin füze kalkanı sistemi içinde yer alması gerekmediğini savunurken, Başkan Bush, Rusya Devlet Başkanı’nın önerilerine katıldığını, ancak bu iki ülkenin, bu sistemin içinde yer almasının gerekliliğine inandığını kaydetti.

Her iki lider, basın önünde karşılıklı güvenlerini ifade etseler de görüşme sonunda İran’a yeni yaptırımlar uygulanması konusunda aynı fikirlerin paylaşılmadığı ve Kosova anlaşmazlığının çözülmediği anlaşıldı.

Bush-Putin görüşmesinin en somut sonucu ise iki ülke arasında 2009’da sona erecek Stratejik Silahların Azaltılması Antlaşması’nın (Start) devamı için görüşmelerin başlatılması konusunda bir anlaşma imzalanması olacak.

ABD ve Rusya dışişleri bakanları Condoleezza Rice ile Sergey Lavrov tarafından imzalanacak anlaşma, iki ülke arasında bu konuda görüşmelerin en kısa sürede başlatılmasını öngörüyor.

Anlaşma ayrıca, Rusya ve ABD’nin diğer ülkelere sivil nükleer teknoloji ihraç etmelerinin Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun (UAEK) kontrolü altında yapılmasını öngörüyor.

/ ANKARA

04.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Afganistan: Bomba hukuk üstünlüğü tanımıyor

  Ataşenin sır ölümü

  Bush: İran’a karşı Rusya ile anlaştık

  HRW: Kuzey Irak işkence kampı gibi

  Saldırının arkasından Hizbullah değil, Selefîler çıktı

  Lal Mescid önünde çatışma

  Bush, Libby’yi affetti

  Direnişçiler, Amerikan helikopteri düşürdü

  İran’ın İngilizce haber kanalı yayında


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004