Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ilısu Barajında kazı çalışmaları başladı

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde Ilısu Baraj Gölü altında kalacak höyükteki kazı çalışmaları için 4’ü yabancı 9 ekip izin aldı. Ilısu Baraj Gölü altında kalacak tarihî yerlerdeki kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Müdürü Songül Göksü, Ilısu Baraj Gölü altında kalacak eserlerin kurtarılması için 7 yıl önce başlayan kazı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde geçen yıl kazı çalışması yürüten 4’ü yabancı 9 ekibin aynı yerlerdeki kazılarını sürdürmek için onay aldığını ifade eden Göksu, “Yrd. Doç. Dr. Eyüp Ay ekibiyle Müslümantepe’de ve Prof. Dr. Vecihi Özkaya ekibiyle Körtiktepe’de bugün çalışmalarına başladılar. Doç. Dr. Tuba Ökse ekibiyle Yukarısalat’ta, Doç. Dr. Halil Tekin ekibiyle Hakemi Use’de, Doç. Dr. Gülriz Kosbe ekibiyle Kavuşantepe’de çalışmak için onay aldı. Yabancılardan ABD’li Bradley Parker Kenantepe’de, İtalyan Nicola Laineri Hırbimerdan’da, ABD’li Timothy Mathney Ziyarettepe’de ve Japon Yutaka Miyake ise ekibiyle Aşağısalat’taki kazılarına önümüzdeki günlerde başlayacaklar” dedi.

Göksu, bu yıl Çayönü’ndeki Hilar Mağaraları’nın turizme açılmasına yönelik, Diyarbakır Arkeoloji Müzesi’nce özel idareden sağlanan ödenekle temizlik çalışması başlatıldığını da kaydetti.

Ilısu Barajı inşaatının başlaması durumunda Hasankeyf’in yanı sıra su altında kalacak Diyarbakır’ın Bismil ilçesindeki bazı höyüklerde tarihî kültür varlıklarının kurtarılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Devlet Su İşleri (DSİ) arasında protokol imzalanarak, 2000 yılında kazılara başlanmıştı.

Öte yandan 4 yıldır Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürü görevini yürüten Songül Göksu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda görev yapmak üzere 5 Temmuz’da Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevinden ayrılacak.

04.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sizi hiç unutmayacağız

  Ilısu Barajında kazı çalışmaları başladı

  Beyzade Ali Camii yenilendi

  Ahmedinejad’tan yönetmen Stone’a red

  Yalı Hanı roman oldu

  San’atın Google’nı yaptı

  Konservatuvar öğrencileri ABD’de konser verecek


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004