Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Sağlık

Diş ve diş etlerine dikkat

Kilis İl Sağlık Müdürü Dr. Turgay Happani, diş ve diş eti hastalıklarının Türkiye’de ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasında yer aldığını bildirdi.

Dr. Turgay Happani, ağız ve diş hastalıkları ile ilgili sorunların çözümü ve hizmetin kaliteli sunumu amacıyla başlatılan çalışmaların özenle sürdürüldüğünü ve vatandaşların “düzenli diş hekimi kontrolü” alışkanlığı kazanması için İl Sağlık Müdürlüğü olarak çaba gösterdiklerini belirtti. Dr. Happani, “Diş ve dişeti hastalıkları Türkiye’de ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasında yer almakta, ülkemiz bireylerinin yüzde 96’sını etkilemekte, sigara ve tütün kullanımı, yanlış beslenme, ağız ve diş sağlığına bakımın ve düzenli diş hekimi kontrolünün yeterli olmaması sebebiyle önemli bir halk sağlığı sorunu olarak varlığını sürdürmeye devam etmektedir” dedi.

Diş ve dişeti hastalıklarının Türkiye ekonomisine verdiği zararların da azımsanmayacak oranda olduğunu kaydeden Dr. Happani, “Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki, vücut sağlığı, ağız ve diş sağlığı ile başlamaktadır. Bu nedenle ağız ve diş sağlığını bozan faktörler bireyin vücut sağlığını da doğrudan etkilemekte, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı ve kadınlarda erken doğum risklerini arttırmaktadır.

Ağız ve diş sağlığına yönelik tedavi edici hizmet verecek olan sağlık kuruluşlarının fiziksel yapılarının, çalışan ve hasta memnuniyetini sağlayacak şekilde oluşturulması, teşhis ve tedavi için gerekli tıbbî cihazların eksiksiz olması hizmet sunumundaki kalite ve verimliğin sağlanması da çok önemli faktörlerdir” diye konuştu.

/ KİLİS

04.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Yüksek tansiyona karşı aşı geliştirildi

  Kadın ve gençlerin ruh sağlığı tehlikede

  Diş ve diş etlerine dikkat

  Yazın çocuk zehirlenmeleri artıyor

  Bir milyar kişi sigaradan ölebilir

  Yaz aylarının vazgeçilmezi: Karpuz


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004