Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Sağlık

Yazın çocuk zehirlenmeleri artıyor

Ev taşıma, boya badana ve yolculukların arttığı; evlerin dağınık, dolap ve çekmecelerin açık olduğu; mantar, zerdali çekirdeği ve zehirli otlara kolay ulaşıldığı yaz aylarında çocuk zehirlenmelerinin arttığı bildirildi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Beyazova, çocukların başına gelen kazalar arasında zehirlenmelerin 2. sırada geldiğini belirtti. Çocuklarda zehirlenmelerin daha çok 1-5 yaş arasında meydana geldiğini hatırlatan Beyazova, ‘’Çünkü bu yaşlardaki çocuklar emekler, yürür, karıştırır, elindekini ağzına götürür, bardaktan içer ve başkalarını taklit ederler’’ dedi.

Beyazova, yaz aylarında ev taşıma, boya badana ve yolculukların çok yapılması sebebiyle evlerin dağınık, dolap ve çekmecelerin açık olduğunu; mantar, zerdali çekirdeği ve zehirli otlara kolay ulaşılabildiğini; böcek ilâçlarının kullanılmaya başlandığını ve böcek sokma ihtimali arttığı için zehirlenme vak’alarına daha çok rastlandığını bildirdi. Bu mevsimde taşınma, boya ve badana işleri sebebiyle mutfaktaki deterjanlar, kireç çözücüler ve yakıcı temizlik maddeleriyle banyolarda çamaşır deterjanları, ağartıcılar ve gaz yağlarının daha fazla ortada bırakıldığını anlatan Beyazova, zehirlenmelerin önüne geçilmesi için bu tür maddelerin çocukların ulaşabileceği yerlerde bulundurulmaması gerektiğini vurguladı. Beyazova, alışılagelmiş düzenin bozulması, yeni bir kardeş doğması ve başka bir evi ziyaretin de zehirlenmeleri artırdığını bildirdi.

Ana-babaların eğitiminin zehirlenmelerin önlenmesinde çok önemli olduğunu kaydeden Beyazova, ayrıca zehirli maddelerin ambalajlanmasına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

/ ANKARA

04.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Yüksek tansiyona karşı aşı geliştirildi

  Kadın ve gençlerin ruh sağlığı tehlikede

  Diş ve diş etlerine dikkat

  Yazın çocuk zehirlenmeleri artıyor

  Bir milyar kişi sigaradan ölebilir

  Yaz aylarının vazgeçilmezi: Karpuz


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004