Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Müşerref Lal Mescid’e savaş açtı

Pakistan’ın başkenti İslamabad’da, İslami öğrencilerle polis arasında çatışmaların meydana geldiği caminin çevresinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine rağmen, ölü sayısının 16’ya ulaştığı bildirildi. Hastane kaynakları, dün sabah saatlerinde bir ceset daha getirildiğini belirtirken, etrafı kuşatılan camide bulunan dini liderlerden biri, bazı koşullarla teslim olmaya hazır olduklarını açıkladı.

Abdül Raşid Gazi, bir özel televizyon kanalına yaptığı açıklamada, ‘’Bize saldırılmayacağı ve bize karşı operasyon başlatılmayacağı yazılı olarak garanti edilirse, silah bırakmaya hazırız. Biz öğrencilere ateş açmamalarını söyledik, ateş açmıyorlar, bir savunmadayız’’ dedi.

Güvenlik güçlerinin ateş açtığını söyleyen Abdül Raşid Gazi, ‘’Güvenlik güçleri sabah namazına gelenlere ateş açıyor’’ suçlamasında bulundu.

Camidekilere teslim ol çağrısı

Bu arada, Pakistan’ın başkenti İslamabad’da, İslami öğrenciler ve polis arasında çıkan çatışmalarda bir camiye gizlenen grubun teslim olması için güvenlik güçleri 1 saat süre tanıdı.

Hükümet sözcüsü Enver Mahmud, ‘’Militanlara, silahlarını bırakmaları ve teslim olmaları için saat 11’e kadar (TSİ 09.00) süre tanındığını’’ söyledi. Mahmud, silahlarını bırakarak teslim olanlara zarar verilmeyeceğini kaydetti. Öğrencilerin saklandığı Lal Mescidi çevresinde çıkan çatışmalarda 16 kişi öldü. Camideki dini liderlerden biri, ‘’Operasyon yapılmaması yolunda güvence verilirse, teslim olacaklarını’’ söylemişti.

150 bayan camiden ayrıldı

Bu arada, Pakistan’ın başkenti İslamabad’da güvenlik güçleriyle çatışmaya giren medrese öğrencileri arasındaki yaklaşık 150 kadının, teslim olmaları için yapılan uyarının ardından camiyi terk ettiği bildirildi. Pakistan’ın başkenti İslamabad’da güvenlik güçlerinin kuşattığı Lal Mescid’deki 500’den fazla kişinin teslim olduğu bildirildi.

Yetkililer, hükümetin camidekilerin teslim olması için verdiği süre dolarken 100 kadarı kadın ve çocuk 500’den fazla kişinin camiden çıkarak teslim olduğunu, ancak cami ve etrafındaki medrese binalarında hala 2 bin ila 5 bin kadar kişinin bulunduğunu belirttiler.

Teslim olan kadın ve çocuklar serbest bırakılırken, erkeklerin kamyonlara bindirilerek olay yerinden götürüldüğü kaydedildi. Lal Mescid çevresinde sokağa çıkma yasağı Pakistan’ın başkenti İslamabad’da, öğrencilerle polis arasında meydana gelen kanlı çatışmaların ardından Pakistan hükümeti, çatışmaların meydana geldiği caminin çevresinde sokağa çıkma yasağı ilan etti. Pakistan İçişleri Bakan Yardımcısı Zafer Warraich, düzenlediği basın toplantısında, 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan çatışmalara sahne olan cami çevresinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini belirterek, cami içinde silahlı direnişe geçen öğrencilere silahlarını bırakarak teslim olma çağrısında bulundu. Öğrencileri uyaran Warraich, ‘’Camiden dışarıya silahlı çıkan ve silah kullanma girişiminde bulunan herkese ateş açılacaktır’’ diye konuştu.

/ İSLAMABAD

05.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Müşerref Lal Mescid’e savaş açtı

  Hamas BBC muhabirini bıraktırdı

  İsrail: Ilımlı Müslümanlarla aynı cephedeyiz!

  İngiltere’de Rum skandalı

  İran’da reformcu gazeteye kilit

  Wolfowitz geldiği yere döndü

  Merkel’in tercihi döner


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004