Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İngiltere’de Rum skandalı

İngiltere’deki Kıbrıslılar Ulusal Feaderasyonu tarafından organize edilen ve konuşmacılarını Avam Kamarası üyelerinin oluşturduğu parlamentodaki seminere Türkler ve Türk basını ‘’yer yok’’ gerekçesiyle alınmadı.

Avam Kamarası’ndaki semineri düzenleyen Rumlar, bina girişindeki polislere davetiyesi olmayanların alınmaması yolunda telkinde bulunurlarken, davetiyesi olmayan Rumlar ise federasyon yöneticilerinin araya girmesiyle seminere sokuldu.

Türk gazetecilerle uzun süre tartışan Kıbrıslılar Ulusal Federasyonu Genel Sekreteri Andreas Karaolis, toplantının yapıldığı 70 kişilik oturma kapasitesine sahip Jubilee Salonu’nun, içeriye giren Türkler nedeniyle tümüyle dolduğunu söylemesine karşın kapıya gelen Rumlar’ın içeri girmelerini sağlamayı sürdürmesi dikkati çekti. İçeri girebilen

Türkler’in sayısının ise yalnızca 5-6 civarında olduğu gözlendi.

Bu arada kapıda kalan Türkler, toplantıya katılabilmek için yaptıkları başvuruların cevapsız bırakıldığını ve kendilerine özellikle davetiye verilmediğini söylediler. Seminerle ilgili olarak yapılan duyuruda konuşmacıların, milletvekilleri Alan Meale, Roger Gale, Rudi Vis, David Rurrows, Andy Love, Theresa Villiers, Andy Dismore, Simon Hughes ve Roger Spink oldukları bildirilmesine karşın, sözkonusu isimlerin yanısıra adı duyuruda yer almayan diğer kimi İngiliz parlamenterlerin de toplantıya katıldıkları öğrenildi.

Avam Kamarası’nın dış kapısında olduğu gibi Jubilee Salonu’nun girişinde de dışardaki engellemeyi aşabilen Türkler’e zorluk çıkarıldığı, uzun tartışmalar sonucunda killetvekili Andy Love’ın müdahalesiyle sayıları 5-6 olan Türk konukların ancak toplantının yarısında salona alındıkları gözlendi.

Edinilen bilgiye göre, toplantı salonunda da olaylar çıktı. Konuklar arasında yer alan Lordlar Kamarası Üyesi Lord McGinnis, Rumlar’a ‘’sorunun 1974’te Türkler’in gerçekleştirdiği barış harekatıyla başladığını söylüyorsunuz ama bu doğru değil. Ada’daki sorunlar çok daha önce, 1960’larda başlamıştı’’ deyince, Rumlar bir anda Lord MCGinnis’e sert sözlerle sataştıktan sonra fiziksel olarak da saldırmaya başladılar. Rum kadın konukların da zılgıt çekerek McGinnis’in sesini bastırmaya çalıştıkları bildirildi.

İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Servet Hasan ve eşi Levent Hasan’ın da aynı yöndeki itirazları üzerine, salona bir anda 20’yi aşkın polisin girdiği ve Lord McGinnis ile Hasan çiftini salon dışına çıkardığı kaydedildi.

/ LONDRA

05.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Müşerref Lal Mescid’e savaş açtı

  Hamas BBC muhabirini bıraktırdı

  İsrail: Ilımlı Müslümanlarla aynı cephedeyiz!

  İngiltere’de Rum skandalı

  İran’da reformcu gazeteye kilit

  Wolfowitz geldiği yere döndü

  Merkel’in tercihi döner


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004