Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül: Seçimler ertelenemez

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, ne olursa olsun seçimlerin ertelenmesinin mümkün olmadığını kaydederek, “Savaş ortamında bile seçim yapılmıştır” dedi.

Gül, Kanal 24’te yayınlanan “Ankara Masası” adlı programda gündeme ilişkin soruları cevapladı. Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yaşananların Türkiye’nin AB sürecine etkisinin sorulması üzerine Gül, “Bu tip hukukun zedelendiği durumlar şüphesiz ki etkiler” diyerek, Demokrasi kuvvetlendirilse, ülke şeffaf olursa, ekonomimizi rekabetçi bir ekonomi haline gelirse AB’nin Türkiye’ye söyleyebileceği, engelleyebileceği hiçbir şey olmadığını belirtti. Gül, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ama şöyle bir tehlike var. Bunu hiç kimse göz ardı etmesin ki, AB kendi içerisinde de çok sıkıntılar yaşıyor. 27 tane şimdi üyesi var. Çok oldu diyenler var, yeni Avrupa’nın sınırları neresi diyenler var. Böyle bir durumda diyebilirler ki, bu burada kalsın artık, yenileri gelmesin diyebilirler. Yenileri deyince bazı küçük ülkeler onları etkilemez ama unutmayın ki Türkiye 70 milyonluk büyük bir ülke. 70 milyonluk bir ülke demek AB içerisine girdiğinde, Avrupa Parlamentosunda Almanya’dan sonra ikinci büyük grup olacağız biz. Tedirginlikler de var. Eğer biz kendi işlerimi düzgün götürmezsek, bu tip olağanüstü işler yapmaya kalkarsak, sürprizler yaparsak, o zaman o trenden bizi kendi ayaklarımızla indirirler. Bu fırsat kaçtıktan sonra bir daha gelmez.”

Gül, Türkiye’nin geçmişte bir çok kez AB üyeliği fırsatı değerlendiremediğini de bildirerek, “Şimdi işler daha zor. Onun için eğer böyle olağanüstü işler olmaya devam ederse, bütün Avrupa’nın hedef gösterdiği muasır medeniyetlere ulaşmanın bir manivelası olarak gördüğümüz bu sistemin dışında kalır” diye konuştu.

“22 Temmuz seçimlerini erteleme riski var mıdır” sorusuna da Gül, “Böyle bir şey mümkün değil. Ne olursa olsun seçimlerin ertelenmesi mümkün değil. Savaş ortamında bile seçim yapılmıştır” diye cevap verdi.

Gül, yapılan hizmetlerin ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki yanlışlıkların AKP’nin oylarını etkileyecek iki şey olduğunu söyleyerek, “Bunları birleştirince, yüzde 40’ın üzerinde olduğumuz görülüyor” dedi.

/ ANKARA

06.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yatırımlara AB ölçüsü

  Bağırarak terörle mücadele olmaz

  Gül: Seçimler ertelenemez

  AB süreci devam etmeli

  Rehn: Türkiye, neden AB üyesi olmasın?

  ANAVATAN’da Mumcu’ya tepki

  Af Örgütü: Türkiye'de işkence mağdurlarına adalet yok

  Arınç’tan Çölaşan’a dâvâ

  Ekmekte zam beklentisi

  İsrafa ambalajlı çözüm

  Hangi sandıkta oy kullanacaksınız?

  Savcı, Tuğluk hakkında 5 yıl istedi

  Hava sıcaklıkları 6-8 derece azalacak

  İstanbul’un yatırımı eğitime

  OKS sonuçları Pazartesi açıklanacak

  Arakanlı Müslümanların dramını biliyor muyuz?

  Trafik kazalarında ağır fatura

  Sağlıkta insan odaklı dönüşüm

  Dönere standart getirildi

  Dünyada şimdi herkes turist


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004