Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yatırımlara AB ölçüsü

Devlet Planlama Teşkilatının (DPT) 2008-2010 Dönemine ilişkin yatırım programlarına göre, AB’ye üyelik yönünde ortaya konulan politika ve önceliklerin hayata geçirilmesi için sürdürülen çalışmaların gerektirdiği yatırımlar hızlandırılacak.

DPT’nin 2008-2010 Dönemine ilişkin ‘’Yatırım Programı Hazırlıkları Genelgesi’’ ve ‘’Yatırım Hazırlama Rehberi’’, Resmî Gazetenin dünkü sayısında yayımlandı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener imzasıyla yayımlanan genelgede, 9. Kalkınma Planında ortaya konulan politika ve önceliklerin, 2007-2013 dönemi için hazırlanacak her türlü plan, program, yatırım programı ve strateji çalışmasında esas alınacağı vurgulandı.

Bu çerçevede, planla uyumlu şekilde hazırlanarak yayımlanan Orta Vadeli Programda (2008-2010) yer alan amaç, politika ve öncelikler ile yine aynı dönem için hazırlanan Orta Vadeli Mali Planda ortaya konulan malî çerçeve ve bütçe tahminleri, program, bütçe ve yatırım programı hazırlıklarına temel olacak.

Yatırım Programı ile ekonomide sağlanan güven ve istikrarın korunması, ekonomik büyümenin kalkınma sürecinin sosyal boyutunu da dikkate alacak şekilde yüksek ve sürdürülebilir kılınması, istihdamın artırılması, kamu hizmetlerinin hız ve kalitesinin yükseltilmesi temel politikası doğrultusunda kamu yatırım ödeneklerinin kullanımında etkinliğin ve verimliliğin artırılması hedefleniyor.

2008-2010 dönemi yatırım programı hazırlıklarında, eğitim, sağlık, teknolojik araştırma, ulaştırma, içme suyu ve Bilgi Toplumu Stratejisi ile uyumlu e-devlet ve bilgi ve iletişim teknolojileri yatırımlarına öncelik verilecek.

Kamu yatırımları, bölgesel kalkınma ve bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılmasında etkili bir araç olarak kullanılacak. AB’ye üyelik yönünde ortaya konulan politika ve önceliklerin hayata geçirilmesi için sürdürülen çalışmaların gerektirdiği yatırımlar hızlandırılacak.

/ ANKARA

06.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yatırımlara AB ölçüsü

  Bağırarak terörle mücadele olmaz

  Gül: Seçimler ertelenemez

  AB süreci devam etmeli

  Rehn: Türkiye, neden AB üyesi olmasın?

  ANAVATAN’da Mumcu’ya tepki

  Af Örgütü: Türkiye'de işkence mağdurlarına adalet yok

  Arınç’tan Çölaşan’a dâvâ

  Ekmekte zam beklentisi

  İsrafa ambalajlı çözüm

  Hangi sandıkta oy kullanacaksınız?

  Savcı, Tuğluk hakkında 5 yıl istedi

  Hava sıcaklıkları 6-8 derece azalacak

  İstanbul’un yatırımı eğitime

  OKS sonuçları Pazartesi açıklanacak

  Arakanlı Müslümanların dramını biliyor muyuz?

  Trafik kazalarında ağır fatura

  Sağlıkta insan odaklı dönüşüm

  Dönere standart getirildi

  Dünyada şimdi herkes turist


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004