Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İngiltereli Müslümanlar şiddete karşı birleşti

İngiltere ve İskoçya’daki saldırı girişimlerinin bu ülkelerde yaşayan bir kaç Müslüman tarafından düzenlendiğinin ileri sürül-mesinden sonra hedef hâline gelen Müslümanlar, “şiddete karşı birlik” kampanyası düzenliyor. İngiltere’de ülke nüfusunun yüzde üçünü oluşturan Müslümanlar, saldırı girişimleriyle “bozulan imajlarını” bu tür kampanyalarla geri kazanmaya çalışacak.

Bu maksatla ve kampanyanın ilk ayağı olarak bugün İngiliz gazetelerine tam sayfa ilân veren Müslüman örgütleri, “Müslümanlar Birlik” sloganlı bu kampanya ile hedeflerinin “sıradan Müslümanların sesini duyurmak” olduğunu belirttiler. “Bizim adımıza yapamazsınız” sloganının kullanıldığı kampanyada, şiddetin İslâm’la bağdaşmadığını vurgulamayı hedefleyen örgütlerin, yüksek tirajlı gazetelere verdikleri ilânlarda, Kur’ân’daki Maide Sûresinin 32. âyeti olan “Bir masumu öldüren bütün insanları öldürmüş gibidir” ifadesi yer alıyor.

Bu slogan, daha önce İngilizler tarafından Irak Savaşı’nı protesto etmek için kullanılmıştı. Kampanyanın öncüleri, toplumda birlik mesajı vermek üzere bu sloganı ödünç aldıklarını belirtiyorlar. Ancak bu kez ilânda hükümete tepki değil, son dönemdeki özenli tutumu dolayısıyla takdir dile getiriliyor.

İlânın altında İngiltere’deki her meslek grubundan ve toplumun her kesiminden Müslümanların bu çağrıyı desteklediği belirtiliyor.

Yetkililer, gazetelere verilen ilânların, uzun soluklu olması planlanan kampanyanın ilk adımı olduğunu daha sonraki aşamalarda, reklâm panolarına, otobüs ve metro istasyonlarına ilanlar verileceğini belirtiyorlar. Daha sonra ise İngiltere’deki camilerde “Cafe İslâm” adı altında İslâm’ı tanıtmaya yönelik merkezler açılacak.

/ LONDRA

07.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İngiltereli Müslümanlar şiddete karşı birleşti

  Müşerref’e suikast girişimi iddiası

  İsrail’in Gazze operasyonu bitti

  Lâl Mescidi kuşatması devam ediyor

  Almanya’da şeffafiyet üst düzeyde

  Azerbaycan’dan Karabağ seçimlerine eleştiri

  İnternet teröristlere yardımcı oluyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004