Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Sağlık

Çocukları ishalden koruyun

Yaz aylarıyla birlikte başgösteren ve özellikle çocuklar için büyük sakıncaları olan ishal konusunda vatandaşları uyaran çocuk hastalıkları uzmanı Dr. İsmail Hazır, ishalin önlenebilir bir hastalık olduğunu ve ailelerin duyarlı olması gerektiğini bildirdi. Uşak Devlet Hastanesi çocuk doktorlarından Hazır, 1 ile 7 Temmuz arasındaki “Ağızdan Sıvı Tedavisi Haftası” kapsamında sağlık çalışanlarına seminer verdi.

Seminerde yaz aylarında sık görülen ishal vak’aları üzerinde duran Dr. Hazır, ishalin çocuklara zarar verdiğini ve bu konuda duyarlı olunması gerektiğini aktardı.

İshalin büyük bir problem olduğunu belirten Hazır, “İshal ülkemizde 0-5 yaş grubu çocuklarda önde gelen ölüm sebeplerindendir. İshal daha çok çocuklarda, özellikle de 6 ay ile 2 yaş arasındaki çocuklarda sık görülmektedir. İshalin iki önemli tehlikesi beslenme yetersizliği ve ölümdür. Ölüm öncelikle “Dehidratasyon” adını verdiğimiz, vücuttan büyük miktarda su ve tuz kaybı sonucu meydana gelir. İshal beslenme bozukluğuna neden olduğu gibi, kötü beslenen çocuklarda daha sık görülür ve daha ağır seyreder” dedi.

İshalin önlenebilir bir hastalık olduğunu aktaran Hazır, “İshalden korunmak için temiz su kullanılması, sular klorlu değilse kaynatılarak içilmesi, yemekten önce, tuvaletten sonra, bebeği beslemeden önce, bebeğin altını temizledikten sonra ellerin sabunla yıkanması sebze ve meyvelerin bol su ile yıkanması, yiyeceklerin kapalı yerlerde saklanması, böcek ve sineklerden korunması, çöplerin kapalı kutularda toplanması ve kapalı tuvalet kullanılması gerekmektedir” diye konuştu.

/ UŞAK

08.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Çocukları ishalden koruyun

  Su yerine kolalı içecek yağ yapıyor

  Klorlu su saça zararlı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004