Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Her şeyde “esma”yı görmek

İzmir’in Tire ilçesinde yapılan “Engel sınır değildir- Engel kavramı ve özgürlüğe farklı bir bakış” konulu konferans büyük ilgi gördü. Gazetemiz yazarlarından Dr. Hakan Yalman konferansta, vahdet ve tevhid konusunu ele alarak, huzur-u daimi içinde bulunan insanın her şeyde Cenab-ı Allah’ın isimlerinin tecellilerini görmesi gerektiğini söyledi.

Cenab-ı Hakkın kudret ve şefkat elinin her şeyde görülmesiyle bütün annelerin evlatlarına sabırlı ve şefkatli davrandıklarını belirten Yalman, Allah’ın böyle bir duyguyu vermesi ile kâinatta bir şefkat ve sevgi hâkim olduğunu söyledi.

Dinleyicilerin zaman, zaman soru sorarak katkıda bulundukları toplantıda, zerreden yıldızlara kadar her şeyin kâinatın ilk yaratılışında programlandığını, hiçbir şeyin tesadüf olmadığını söyleyen Sayın Yalman, “Mana-i Harfi ile her şeye bakmayı artık beynimizde şuur altına yerleştirmemiz gerekiyor” dedi. Araba kullanmayı öğrenen birisinin zamanla şuur altına yerleşen duygularıyla hiç düşünmeden araba kullandığını, aynı şekilde insanın da Cenab-ı Allah’ın yarattığı şeylere bakarken “Ne güzel yaratılmış” diye düşünmeyi şuur altına yerleştirmesi gerektiğini ifade etti.

Mana-i harfi programı ile Dost Tv’de Pazar günleri sürekli programında bu konuları işlediğini belirten Hakan Yalman, insanın va zife-i asliyesinin Cenâb-ı Allah’ın isimlerinin tecellilerini iyice öğrenmek ve onları hayatına aksettirmek olduğunu söyledi.

Salih SÜKTÇÜOĞLU / İZMİR

10.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sinan’ın çırağının “harika”sı

  Her şeyde “esma”yı görmek

  Kafkaslar festivalde bir araya geldi

  Bu vapur geçmişe götürür


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004