Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bu vapur geçmişe götürür

Boğaziçi’nde yaklaşık bir asır hizmet veren vapurların hikâyesini, Karaköy Vapur İskelesi’nde açtığı Boğaziçi’nde Asırlık Seyahat: Belgelerle Şirket-i Hayriye Sergisi ile paylaşıyor.

Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla hazırlanan Boğaziçi’nde Asırlık Seyahat: Belgelerle Şirket-i Hayriye Sergisi’yle, dönemin padişah fermanları, şirketin mali yapısı, tarifeler, biletler, ödüllendirmeler gibi konuları ihtiva eden belgeler röprodüksiyon şeklinde sergileniyor.

Serginin açılışında konuşan İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, “Genç kuşakların vapurların geçmişini öğrenmesini istedik. Dedeleri, babaları niye vapurda çay içmeyi seviyor, niye vapuru seviyor...Çünkü vapurlar eskiler için tek ulaşım aracıydı, bu yüzden de vapur aslında bir yaşam alanıydı” dedi. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Şirket-i Hayriye konusunda çalışmaları da bulunan araştırmacı-yazar Murat Koraltürk de yaptığı değerlendirmede, bu şehre dair değerleri korumanın, yaşayanların bu kente yönelik aidiyet duygusunu geliştirilmesinin şart olduğunu vurguladı.

İ30 adet belge ve dönemin vapurlarına ait modellerin bulunduğu sergi, Karaköy Vapur İskelesi’nde 20 Temmuz’a kadar İstanbulluların ziyaretine açık olacak.

10.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sinan’ın çırağının “harika”sı

  Her şeyde “esma”yı görmek

  Kafkaslar festivalde bir araya geldi

  Bu vapur geçmişe götürür


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004