Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Arafat’ın katili Dahlan

Arafat’ın gerçek katilinin Dahlan olduğu bildirildi. Mahmut Abbas’ın güvenlikten sorumlu danışmanı olan ve Gazze’nin Hamas tarafından ele geçirilmesinin ardından görevinden azledilen Muhammed Dahlan, İsrail eski Savunma Bakanı İzak Mordehay’a yönelik mahrem bir mektubu ortaya çıkarılınca Filistin’i terketti.

Sağlık sebeblerini gerekçe göstererek ülkeden ayrıldığı bildirildi. Arafat’ın esrarengiz ölümünden 4 ay öncesinin tarihini taşıyan mahrem mektupta Arafat’ın günlerinin sayılı olduğunu belirtiyor ve Mordehay’a şöyle hitap ediyordu :” Bırakın da Arafat’a sonunu kendi yöntemlerimizle getirelim. Sizin suikast yönteminiz yerine biz kendi yöntemlerimizi kullanalım...” Bu mektubun basına sızdırılmasının ardından Filistin’de tutunamayan Dahlan’ın çareyi kaçmakta bulduğu öğrenildi. Feyyad hükümeti de zimmetine geçirdiği 7 milyon dolara el koymuştu.

ABBAS HAMAS’A YÜKLENDİ

Bu arada, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Gazze’yi kontrolüne geçiren Hamas’ın El Kaide’yi koruduğunu ve terör örgütünün Gazze’de alan kazanmasına yardımcı olduğunu söyledi. Abbas, İtalyan Televizyonu RAI’nin yaptığı röportajda, ‘’El Kaide, Hamas yoluyla Gazze Şeridi’ne giriyor’’ diye konuştu. ‘’Hamas’ın El Kaide’yi koruduğunu ve kanlı eylemleriyle El Kaide’ye benzediğini’’ ifade eden Abbas, ‘’Bu yüzden Gazze tehlike altında ve yardıma ihtiyacı var’’ dedi. Abbas, El Fetih olarak kendilerinin Hamas ile hiçbir biçimde diyaloğa girmeyeceklerini de kaydetti.

11.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Müşerref’ten camide katliâm

  Arafat’ın katili Dahlan

  Bush'a destek dibe vurdu

  Sonunda ahbap oldular

  Sarkozy-Hizbullah atışması

  Sarkozy Cezayir’den özür dilemiyor

  Olmert: Batı Şeria Gazze ayrımını istemiyoruz

  Rumlar, çözüm için harekete geçmiyor

  Soyadı ‘cehennem’ olunca...


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004