Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Mustafa Türkmenoğlu vefat etti

Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin talebelerinden ve Risale-i Nur’un hizmetkârlarından Mustafa Türkmenoğlu dün gece saat 01:00’de Konya’daki evinde vefat etti. Daha önce beyin kanaması ve buna bağlı felç geçiren Türkmenoğlu, 6 aydır tedavi görüyordu. Türkmenoğlu’nun cenazesi, bugün Konya Selimiye Camii’nde Cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı’nda defnedilecek.


GEÇEN YIL 25 BİN, BU YIL 47 BİN

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları dün açıklandı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yar

Seçime 9 gün kaldı

Milletvekili genel seçimine 9 gün kaldı. 22 Temmuz 2007’de yapılacak seçime 14 siyasi parti katılacak. 85 seçim bölgesinin bulunduğu seçimde, 700’ü ba


  Gençler Mevlana’yı öğrenecek

Selçuk Üniversitesi Mevlânâ Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin, Üniversiteli Kadınlar Derneği işbirliğiyle hazırladığı ‘’İnsandan İnsanlığa’’ konulu proje kapsamında, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden Konya’ya gelecek öğrencilere Mevlânâ’nın insanî değerler konusundaki felsefesi anlatılacak.


  Ağar: Siyaset silâhla olmaz

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye’de siyaset yapan herkesin şiddeti ve silahı kesin bir dille red etmesi gerektiğini, milletin de bunu beklediğini söyledi.


  ‘Kadük’ tartışması

TBMM Anayasa Komisyonu üyeleri, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de içeren Anayasa değişikliği paketinin ‘’kadük’’ olacağı yönündeki iddiaları değerlendirdi. CHP’li üyeler bu görüşe destek verirken, AKP’li üyeler karşı çıktı.


  Baykal milletten kaçıyor

Fox TV Ana Haber’in canlı yayına katılarak soruları cevaplayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili olarak, ‘’Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan bir siyasi partinin lideri, ‘ben parlamento içinden istemiyorum’ derken 550 milletvekiline saygısızlık yapıyor demektir’’ dedi.


  DP konvoyuna saldırı demokrasi ayıb

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, önceki gün Şişli’de partilerine ait konvoyun saldırıya uğradığını belirterek, bunun bir demokrasi ayıbı olduğunu söyledi.


  Türkiye siyasî istikrarda inişte

Dünya Bankası’nın periyodik olarak yayınladığı “Yönetişim Göstergeleri Raporu”nun 2006’yı da içeren bölümü açıklandı.


  22 Temmuz’dan sonra normalleşecek

Brüksel’de AB üyesi ülkeleri bilgilendirme toplantısı düzenleyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ‘’AB bürokratlarına ve diplomatlarına 22 Temmuz’dan sonra Türkiye’nin normalleşeceğini söyledim’’ dedi.


  Şemdinli dâvâsında tahliye yok

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen olaylarla ilgili Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya devam edildi.


  “Muhtıra değil idari eylem”

Ankara 5. İdare Mahkemesi, Genelkurmay Başkanlığı’nın kamuoyunda “e-muhtıra” olarak tanımlanan ve geniş tartışma oluşturan 27 Nisan’daki açıklamasını, “İdari eylem niteliğinde bir basın açıklaması” olarak değerlendirdi.


  Filistin’e sahip çıkalım

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfınca (TGTV) kaleme alınan ve basın bildirisi haline getirilen mektupta, ‘’Filistin davasının, Türk milletinin sahip çıktığı en önemli değerlerden biri olduğu’’ belirtildi.


  Karşılıksız çekler arttı

Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan toplam karşılıksız çek sayısı, Haziran ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40,2 artarak 114 bin 968’e çıktı.


  Kuraklık desteği

Buğday hasadının başladığı Sivas’ta kuraklık nedeniyle umduğu ürünü elde edemeyen çiftçileri, kuraklık zararlarını karşılayacak olan ‘’Kuraklık Kararnamesi’’ umutlandırdı. Yayımlanan kararname ile üretimi yüzde 25’in üzerinde zarar görenlere kuraklık desteği ödenecek.


  Sanal banka mağdurlarına müjde

Antalya’da bir iş adamının internet bankacılığında kullandığı şifresinin virüs gönderilerek kırılması ve bu yöntemle hesabındaki parasının çalınmasıyla ilgili Borçlar Kanunu kapsamında banka aleyhine açılan dâvâda, iş adamı lehine karar çıktı.


  Surların çekirdeği gün ışığına çıkıyor

Tarihi Diyarbakır surlarının çekirdek kısmını oluşturan ve her dönemde yönetim merkezi olmuş İçkale’deki yapılar tarihin derinliklerinden süzülerek gün ışığına çıkıyor.


  Tarihî fabrika bacası bakıma alındı

Mersin’in Tarsus ilçesinde, Kurtuluş Savaşı yıllarında Türk Ordusunun bez ihtiyacını ücretsiz olarak karşılayan fabrikadan yadigâr kalan 27 metre yüksekliğindeki baca, koruma altına alınmayı bekliyor.


  Mayınları TÜRKSAT, bloke edecek

TÜRKSAT A.Ş Genel Müdürü Osman Dur, teröristlerin mayın patlamalarında hangi frekanslarla hangi cep telefonlarını kullandıklarının belli olduğunu ifade ederek, ‘’GSM baz istasyonlarını kullanıyorlar.


  İzmir’de yeni fuar alanı tartışması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gaziemir’deki yeni fuar alanı projesine başlayabilmek için bazı arazi sahiplerinden muvaffakatname istediklerini, İzmir’de gelişen fuarcılık anlayışının bu projenin hayata geçirilmesiyle sağlanabileceğini söyledi.


  15 hektar orman yandı

Sinop’un Durağan ilçesinde önceki gün öğleden sonra başlayan orman yangınını kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiği, şu ana kadar yaklaşık 15 hektar orman alanının zarar gördüğü bildirildi.


  Aşırı sıcaklar unutkan yaptı

Bursa’da, her gün binlerce kişinin seyahat ettiği BursaRay’da, yaz sıcaklarının etkisiyle unutulan eşya sayısında artış olduğu bildirildi.


  Güneş çözüm bile olabilir

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çetin Göksu, ODTÜ Planlama Grubu’nun, küresel ısınmanın engellenmesi amacıyla ekolojik ‘’Güneş Kent’’ projesi hazırlandığını ve Antalya’nın pilot şehir olmasını önerdiğini bildirdi.


  3000 yıllık tandır bulundu

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde sürdürülen kazı çalışmalarında 3 bin yıllık tandır ve ekmek teknesi bulundu. Hasankeyf Kazı Ekibi Başkanı Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, 3 bin yıllık tarihi tandır ve ekmek teknesinin kayalar oyularak şekillendirildiğini belirtti.


  ABD’de üretilen ilâç Türkiye’ye 3 yılda geliyor

Araştırmacı İlâç Firmaları Derneği (AİFD) Genel Sekreteri Engin Güner, ABD veya Avrupa’da üretilen bir ilâcın Türkiye’deki hastalara ulaşma süresinin 3 yıl olduğunu söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004