Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Şartlar da sonuç da adil değil

2007 ÖSS Sonuçlarını değerlendiren Eğitimciler Birliği Sendikası Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, birinciliği paylaşan 21 öğrencinin eğitim kurumlarının genel itibariyle Fen Lisesi, Anadolu Lisesi veya özel kolej olduğunu dikkat çekerek, bu durumun eğitimde fırsat ve imkân eşitliğinin bütün ülke sathına yayılmasının önemini gösterdiğini belirtti.

Gündoğdu, “Şartların adil olmadığı eğitim sisteminin gerçekleştirdiği herhangi bir sınavın sonuçlarının da adil olduğunu söylemek mümkün değildir” dedi. Açıklanan sonuçlar itibariyle, en başarısız okul türlerinin meslek liseleri olduğunu belirten Gündoğdu, bu sonucun öğrencilerin başarısızlığından değil meslek liselerine reva görülen üvey evlât muamelesinin ürünü olmasından kaynaklandığını ifade etti.

YASAKSIZ ÜNİVERSİTE

2007 ÖSS’de kız çocuklarının daha başarılı olduğunu vurgulayan Gündoğdu, bu sonucun mutluluğunu yaşarken başarının içerisinde yer alan ve inancının gereği başörtüsü takan kızlarımızın bu kimliklerini koruyarak üniversite eğitimi alma hakkından yoksun bırakılmasına yönelik yakın tarihte gerçekleşecek olan YÖK uygulamalarının varlığından da aynı oranda üzüntü duyduğunu vurguladı. Gündoğdu, “Yasaksız üniversite için gerekli yasal düzenlemelerin yeni Meclis ve hükümet tarafından hayata geçirilmesini talep ediyoruz” dedi.

ÖTEKİ TÜRKİYE’NİN OKULLARI DÖKÜLÜYOR

1 milyon 615 bin adayın girdiği ÖSS sınavından 47 bin kişinin sıfır puan aldığını hatırlatan Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı da, sınavlarda genellikle özel okul ve kolejlerin başarılı olduğunu ve bu durumun eğitimdeki fırsat ve kalite eşitliğiyle bağdaşmadığını söyledi. 818 bin adayın girdiği 2007-OKS sınavından da 27 bin kişinin de sıfır puan aldığını bildiren Avcı, “Bir tarafta son teknolojiyle donatılmış, bütün altyapısı tamamlanmış, her branştan birkaç öğretmenin görev yaptığı okullar, öte yandan derslik ve öğretmen açığıyla boğuşan, laboratuarları, teknoloji sınıfları bulunmayan, spor salonları olmayan fakir semt ve kasaba okulları…” dedi. Uygulanan eğitim politikalarının eşitsizlik üzerine kurulu olduğunu ve eğitim sistemini çökerttiğini savunan Avcı, başarısızlıkların asıl sorumlusunun hükümet ve YÖK olduğunu iddia etti.

Fatih KARAGÖZ / ANKARA

14.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mustafa Türkmenoğlu duâlarla uğurlandı

  Problemler çözülmedi

  Başbakan kendisi için beş kere CHP’ye gitti

  Erdoğan: Beyefendi gel halka gidelim

  Baykal: Hükümetin terör konusunda kafası karışık

  AKP, çalışanlara acımasız davrandı

  DP'nin İstanbul mitingi bugün

  AKP’li Kapusuz: CHP kriz taciri

  KESK üyeleri bordro yaktı

  Halk, iradesine müdahale istemiyor

  Aksu faturayı muhalefete kesti

  Keskin, 159’dan mahkûm oldu

  Hidrojen bir barış köprüsü olabilir

  Şartlar da sonuç da adil değil

  Türkiye 4.’sü istediği yere giremiyor

  TV’ler suç işliyor

  İnekler grevde

  Su sıkıntısı yol kapattırdı

  3 bin 32 hektar orman yandı

  Teknoloji ile Kur’ân eğitimi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004