Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Problemler çözülmedi

DP lideri Mehmet Ağar, AKP’nin mağdur rolü oynayarak oy toplamaya çalıştığını belirterek cumhurbaşkanlığı seçiminin bu konuda kullanıldığını kaydetti. Ağar, AKP’nin cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde kendilerine tek bir aday belirtti ve Abdullah Gül ismini dayatmaya çalıştığını anlattı. Ağar, “Asıl mağdur olan sorunları çözülmeyen millettir” dedi. CHP ve AKP’nin kutuplaşmadan fayda umduğunu belirten Ağar “Bir taraf dinî değerlerin, diğer taraf ise cumhuriyet değerlerinin arkasına sığınarak siyaset yapıyor” şeklinde konuştu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye’de seçim sandığı var olduğu sürece kriz olmayacağını vurguladı.

CNN TÜRK’te yayınlanan Ankara Kulisi programında gazeteciler Fikret Bila ile Murat Yetkin’in sorularını cevaplayan Mehmet Ağar’ın hedefinde iktidar ve anamuhalefet partileri vardı.

Ağar, iki partiden birisinin cumhuriyet değerlerinin, diğerinin de manevî değerlerin arkasına saklanarak toplumu cumhurbaşkanlığı seçimi çerçevesinde yeni bir kriz etrafında kutuplaştırırılmaya çalıştıklarını belirterek şöyle devam etti: “Bu seçim sonucunda bu zihniyet köküyle ortadan kalkacaktır. Kriz olur mu derseniz. Eğer demokraside uzlaşmayı aramayacaksanız niye siyaset yapıyorsunuz. Her şeye rağmen kriz olmaz. Türkiye’de sonuç olarak sandık milletin önündedir. Sandığın olduğu her yerde krize doğru giden meseleyi çözecek güç milletin kendisidir. sonuçta en fazla seçime gidersiniz. Yunanistan bir yılda üç kez seçime gitti. Sistem de bir yerde yerine oturdu, geldi geçti. Millet bize kriz çıkarın diye oy vermiyor. Uzlaşın, çözün bir an evvel sıkı icraata girin diye oy veriyor.”

“BAŞBAKAN KENDİSİNİ TEKZİP ETTİ”

‘’Cumhurbaşkanını uzlaşmayla seçelim’’ diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendini tekzip ettiğini ifade eden Ağar, iktidar partisinin cumhurbaşkanlığı seçiminin krizle neticelenmesi üzerine giriştiği propaganda sürecinin Erdoğan’ın bu açıklamasıyla iflâs etttiğini kaydetti.

Ağar,”Çünkü fukara ve orta-dar gelirli kesime söyleyecek lâfları yok. Seçim meydanlarında mağduriyet pijaması giymek istediler, millet bunu yırtıp attı” dedi.

DP lideri, “Bana getirip 4-5 aday mı sundunuz, uzlaşma mı teklif ettiniz... Getirdiniz tek bir adayı dayattınız. Biat geleneğinden gelmekte... Cumhurbaşkanı adayını 3 kişiyle tayin ediyorsunuz; bu tavır demokratik, bizimki anti-demokratik” diyerek, AKP’nin Köşk seçim sürecindeki tavrını eleştirdi.

Ağar bir soru üzerine yeni cumhurbaşkanın Meclis dışından da seçilebileceğini ancak kendisinin meclis içinden bir ismin seçilmesinden yana olduğunu belirtti.

Anavatan ile birleşme sürecinde yaşananları seçim kozu olarak kullanmanın yanlış olduğunu belirten Ağar, Anavatan teşkilâtı ile Anadolu’da bütünleştiklerini bu bütünleşmenin seçim sonrasında yapılacak kongrede tamamlanacağı söyledi.

Terör konusunda da çok iddialı konuşan Mehmet Ağar, ilk üç ay içerisinde bölgedeki iklimi değiştireceklerini söyledi. Teröre sebep olacak sebepleri oratadan kaldırmaya yöneli projelerinin hazır olduğunu ifade eden Ağar, bunları hızla gerçekleştirerek sonuca gitmeyi düşündüklerini belirtti. Altı ay içinde terörü kontrol altına alacaklarını ifade eden Ağar, hükümetin terörle mücadeleyi ABD’ye havale ettiğini ve terörle mücadelede hükümetin hiçbir inandırıcılığı kalmadığını da sözlerine ekledi.

/ İSTANBUL

14.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mustafa Türkmenoğlu duâlarla uğurlandı

  Problemler çözülmedi

  Başbakan kendisi için beş kere CHP’ye gitti

  Erdoğan: Beyefendi gel halka gidelim

  Baykal: Hükümetin terör konusunda kafası karışık

  AKP, çalışanlara acımasız davrandı

  DP'nin İstanbul mitingi bugün

  AKP’li Kapusuz: CHP kriz taciri

  KESK üyeleri bordro yaktı

  Halk, iradesine müdahale istemiyor

  Aksu faturayı muhalefete kesti

  Keskin, 159’dan mahkûm oldu

  Hidrojen bir barış köprüsü olabilir

  Şartlar da sonuç da adil değil

  Türkiye 4.’sü istediği yere giremiyor

  TV’ler suç işliyor

  İnekler grevde

  Su sıkıntısı yol kapattırdı

  3 bin 32 hektar orman yandı

  Teknoloji ile Kur’ân eğitimi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004