Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Başörtülü mağdur Tacik hükümetini mahkemeye verdi

Tacikistan’da başörtüsü taktığı için derslere girmesine izin verilmeyen üniversiteli kız öğrenci, Eğitim Bakanlığı ve üniversite yönetimini mahkemeye verdi.

Tacikistan Diller Üniversitesi Doğu Bilimleri Fakültesi 3. sınıf öğrencisi olan Davlatmoh İsmailova açtığı dâvâda Eğitim Bakanlığı ve üniversite yönetiminin derslere başörtülü girmesine izin verilmesini istiyor. İsmailova, Nisan ayından beri derslere zamanında geldiğini ancak öğretmen ve üniversite yönetiminin kendisine başörtüsünü çıkarmadan içeri alınmayacağını söylediğini ifade etti. Dâvâsından vazgeçmeyeceğini dile getiren İsmailova; “Gerekirse okulu bırakırım, ama başörtümü asla çıkartmam “ dedi.

Tacikistan Eğitim Bakanlığı’nın kararı ile bu senenin Mart ayından itibaren devlet ve eğitim kurumlarında başörtü takmak yasaklanmıştı. Tacikistan Diller Üniversitesi yönetimi de bu karara uymayan öğrencileri ihraç edeceğini duyurdu. Tacikistan Diller Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hurşid Ziyayev sadece başörtülü olan öğrencileri değil, mini etek ve tahrik edici kıyafet giyenlerinde derslere alınmayacağını belirtti.

İsmailova’nın avukatı Şuhrat Kudratov, mahkemenin lehte bir karar vermesinin büyük bir sürpriz olacağını kaydetti. Avukat Kudratov’a göre, ülkesinde şimdiye kadar devlet veya devlet kurumları aleyhine açılan dâvâların hiçbirinde aleyhte bir karar çıkmadı.

Öte yandan Tacikistan Eğitim Bakanlığı’nın kararı ile 2007-2008 eğitim yılında ortaokul, lise ve üniversitelerde tek tip kıyafet uygulamasına geçilecek.

/ Duşanbe

16.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtülü mağdur Tacik hükümetini mahkemeye verdi

  Türkiye-Almanya arasında ırkçılık polemiği

  Katolik Kilisesine rekor tazminat cezası

  İsrail-Fetih ilişkileri tam gaz

  İngiltere paranoyaya teslim

  Pakistan durulmuyor

  Şimon Peres, muradına erdi

  İşçi Partisi yeniden tırmanma şeridinde

  Oyuna dalıp, çocuklarını unuttular


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004