Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail-Fetih ilişkileri tam gaz

İsrail’in, Batı Şeria’da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı desteklemek ve kuvvetlendirmek amacıyla, bazı “aranan El Fetihlilere”, bir daha terör olaylarına karışmamak şartıyla af ilân etmesinden sonra, aranan El Fetihlilerin silâhlarını Ramallah’ta Filistin Yönetimine teslim etmeye başladıkları bildirildi.

İsrail Başbakanlığından yapılan açıklamada da 178 kişilik listede yer alıp almadığı tartışmaları yapılan, El Fetih’in Cenin’deki El Aksa Şehitleri Tugayı liderlerinden Zekeriya Zubeydi’nin durumuna da açıklık getirildi ve Zubeydi’nin isminin listede yer aldığı bildirildi. Zubeydi ise Kudüs’ün Sesi radyosuna yaptığı açıklamada, tugay militanlarının İsrail’e saldırılarını durduracaklarına dair taahhütname imzaladıklarını ve silâhlarını teslim etmeye başladıklarını doğruladı.

Zubeydi, “El Aksa Şehitleri militanlarının, Filistin sorununu çözmeye amaçlayan hiçbir projenin önünde bir engel oluşturmayacaklarını” ifade etti. Zubeydi, “Biz İsrail’den af beklemedik, talimatları da İsrail’den değil, Başkan Abbas yönetimindeki kendi liderlerimizden aldık” diye konuştu. Zekeriya Zubeydi, varılan karşılıklı anlaşma doğrultusunda, listedeki El Aksa Şehitleri Tugayları militanlarının Filistin Yönetimi güvenlik güçlerine ait karargâhlarda kalacaklarını ve özgürlükleriyle ilgili garantiler için süreci bekleyeceklerinin altını çizdi.

/ KUDÜS

16.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtülü mağdur Tacik hükümetini mahkemeye verdi

  Türkiye-Almanya arasında ırkçılık polemiği

  Katolik Kilisesine rekor tazminat cezası

  İsrail-Fetih ilişkileri tam gaz

  İngiltere paranoyaya teslim

  Pakistan durulmuyor

  Şimon Peres, muradına erdi

  İşçi Partisi yeniden tırmanma şeridinde

  Oyuna dalıp, çocuklarını unuttular


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004