Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail gizli görüşmeleri doğruladı

İsrail, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, önceki gün yaptığı konuşmada, zaman zaman İsrail ile üçüncü bir taraf aracılığıyla temaslarda bulundukları yolundaki sözlerini doğruladı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Regev, “Türkiye, Avrupa ülkeleri ve ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin, Suriye’ye mesajlarını ilettiklerini, ancak Suriye’nin, İsrail’in tekliflerine ciddî bir cevap vermediğini” söyledi.

Regev, Esad’ın sözlerine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “mesaj göndermek için değişik tarafların kullanıldığını, bunun yeni olmadığını” belirtti ve Şam’ı, görüşmeleri, Batı ülkeleri ile bağlarını güçlendirmek amacıyla kullanmakla suçladı.

Regev, “Gerçekte, İsrail ile ilişkilerini değiştirmeye yönelik ciddi bir niyetleri olmaksızın, İsrail kartını, Avrupa ve Kuzey Amerika ülkeleriyle diplomatik sorunlarını çözmeye yönelik girişimlerinde kullanıyorlar” dedi.

Regev, “Sorun arabuluculuk öneren iyi insanların olmaması değil. Sorun, Şam’daki rejimin siyasi hedefleri ile ilgili görünüyor” dedi ve Suriye’nin sürekli barıştan söz etmesine rağmen, barış tekliflerinin sadece lafta kaldığını savundu.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, önceki gün, Devlet Başkanlığına yeniden seçilmesinden sonra parlamentoda yaptığı konuşmada, İsrail ve Suriye’nin üçüncü taraflar yoluyla temaslarda bulunduklarını belirtmiş, ancak arabulucuların kim olduğunu açıklamamıştı. Haaretz gazetesi, “üçüncü taraf ülkenin Türkiye olduğuna inanıldığını” yazmıştı.

Esad, üçüncü bir ülkenin, geçen günlerde İsrail ve Suriye’yi yakınlaştırmaya çalıştığını, kendisinin de taraflar arasındaki temasları hızlandırmak için söz konusu üçüncü ülkeye temsilci gönderme niyetinde olduğunu ifade etmişti.

Suriye lideri, üçüncü taraf aracılığıyla temasların zaman zaman yapıldığını, ancak geçen günlerde ciddi bir nitelik kazandığını da dile getirmişti.

/ KUDÜS

19.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türk konvoyuna intihar saldırısı

  İsrail gizli görüşmeleri doğruladı

  Brezilya’da uçak faciası: 200 ölü

  Pakistan’da mitingde patlama

  Rusya misillemeye hazırlanıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004