Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Pakistan’da mitingde patlama

Pakistan’ın başşehri İslamabad’da görevden alınan Yüksek Mahkeme Başkanı Çaudri’ye destek mitingi sırasında bomba patladı. Olayda en az 13 kişi öldü.

Verilen bilgiye göre patlama, görevden alınan Yüksek Mahkeme Başkanı İftihar Çaudri’nin, kendisine destek mitingi sırasında konuşma yapmasına az bir süre kala meydana geldi.

Televizyonlarda, patlamanın meydana geldiği yerde, kanlar içinde çok sayıda hareketsiz insanın görüntüsü yayınlandı. Bazı kaynaklar, ölü sayısının artabileceğini belirtiyor.

İslamabad polisi, olaydan bir intihar bombacısının sorumlu olduğunu açıkladı.

Yüksek Mahkeme civarındaki miting için hazırlanan sahne yakınında meydana gelen patlamada, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi. Polis, görevden alınan Yüksek Mahkeme Başkanı İftihar Çaudri’nin, olay sırasında miting alanından kilometrelerce uzakta olduğunu bildirdi. Bu noktadan hareketle, patlamanın hedefinin Çaudri’nin kendisi değil, aralarında hukukçuların da bulunduğu yandaşları olduğu tahmini yapılıyor.

İntihar bombacısının, üzerindeki patlayıcıları Benazir Butto’nun lideri olduğu Pakistan Halk Partisi’ne (PHP) mensup partililerin arasındayken patlattığı bildiriliyor. İslamabad’da bulunan BBC muhabiri Dan Isaacs, hukukçulara yönelik bu saldırının gerekçesinin çok anlaşılır görünmediğini bildiriyor. Geçtiğimiz günlerde Londra’da yapılan açıklamalarda PHP, kendisini yine Müşerref karşıtı olan İslamcı partilerden ayrı bir yerde konumlandırdığını bildirmişti.

PHP ayrıca, Lal Camii’nde üslenen ve radikal İslamcı oldukları söylenen gruba yönelik olarak, güvenlik güçlerince düzenlenen operasyona da destek vermişti.

Çaudri protestoların odağındaydı

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle, aksi yöndeki mahkeme kararına rağmen Çaudri’yi, Mart ayında görevden almıştı.

İddiaları reddeden Çaudri, o günlerden bu yana hükümet karşıtı protesto gösterilerinin odağında yer almaktaydı.

19.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türk konvoyuna intihar saldırısı

  İsrail gizli görüşmeleri doğruladı

  Brezilya’da uçak faciası: 200 ölü

  Pakistan’da mitingde patlama

  Rusya misillemeye hazırlanıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004