Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rusya misillemeye hazırlanıyor

Rusya’nın Londra Büyükelçisi Yury Viktorovich Fedotov, Londra’nın 4 Rus elçisini sınırdışı etme kararına cevap verileceğini söyledi.

BBC Radyosu’na konuşan Fedotov, karşı adımın yerine olacağını ve sıradan İngilizlerin hayatını etkileyecek bir karar olmayacağını belirtti. Fedotov, “Uzun süre beklemeye gerek yok. Bugün ya da yarın cevap verilir.” dedi. İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, Rus eski ajan Aleksander Litvinenko’nun ölümü ile doğan krizde 4 Rus diplomatı sınırdışı edebileceğini söylemişti.

Londra, Rus eski ajan Aleksander Litvinenko’nun zehirlenerek öldürülmesi olayına ilişkin Andrei Lugovoi’yi suçlamıştı. Londra, Lugovoi’yi yargılamak için isterken Moskova bunu kabul etmemişti. Rus eski ajan Litvinenko, Rus işadamları Dimitri Kovtun ve Lugovoi ile 1 Kasım’da görüşmüştü. Litvinenko aynı gün hastalanmış ve üç hafta sonra da ağır radyasyon zehirlenmesi sonucu ölmüştü.

Rus Büyükelçi Fedotov, Londra’nın Rusya’yı anayasasına uyduğu için cezalandırmaya çalıştığını savundu. Rus anayasası, vatandaşlarının iadesine izin vermiyor.

/ LONDRA

19.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türk konvoyuna intihar saldırısı

  İsrail gizli görüşmeleri doğruladı

  Brezilya’da uçak faciası: 200 ölü

  Pakistan’da mitingde patlama

  Rusya misillemeye hazırlanıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004