Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Eylül’de Ortadoğu konferansı yapılacak

Bush’un önerdiği Ortadoğu Konferansı fikrinin Eylül ayında New York’ta yapılması bekleniyor. Konferansta Ortadoğu’nun problemli ülkelerinin bir araya getirilmesi planlanıyor.

Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt, ABD Başkanı George Bush’un önerdiği Orta Doğu konferansının, büyük olasılıkla Eylül ayında New York’ta toplanacak olan BM Genel Kurulu sırasında yapılacağını söyledi.

Ebul Geyt, konferans öncesinde, 31 Temmuz’da Şarm El Şeyh’te ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile Arap ülkeleri dışişleri bakanlarının bir araya gelerek konferansın gündemini görüşeceklerini kaydetti.

Mısır Dışişleri Bakanı Ebul Geyt, Amerikalı ve Mısırlı yetkililer arasındaki temasların, konferansın Eylül ayındaki BM Genel Kurulu sırasında yapılacağına işaret ettiğini, ancak konferans yerinin New York olmasının şart olmadığını kaydetti.

Ebul Geyt, Mısır’ın, bu konferansta İsrail ve Filistin taraflar arasında aktif müzakereler için barış sürecinin başlatılması dahil bir dizi konunun ele alınması görüşünde olduğunu ifade etti.

Mısır Devlet Başkanlığı Sözcüsü Süleyman Avad ise AP ajansına yaptığı açıklamada, Ebul Geyt’in açıklamalarına rağmen konferansın ne zaman ve nerede yapılacağının henüz net olmadığını söyledi.

ABD Başkanı George Bush, bu yıl sonunda İsrail ve Filistin ile bazı Arap ülkelerini bir araya getirecek olan bir bölgesel konferans düzenlenmesini önermişti. Bush, konferansın tam tarihi, yeri ya da katılımcıları konusunda bilgi vermemişti.

/ KAHİRE

21.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Eylül’de Ortadoğu konferansı yapılacak

  Ortadoğu Dörtlüsü toplandı

  Hariri suikastinin raporu 2 bin sayfa

  FKÖ, Mahmud Abbas’ı seçimle görevlendirdi

  Kosova, 28 Kasım’da bağımsızlık ilân etmek istiyor

  Filistinli mahkûmlar serbest

  Sıcak hava rayları eğdi

  İran-Suriye ilişkileri güçleniyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004