Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hariri suikastinin raporu 2 bin sayfa

Lübnan’ın eski başbakanı Refik Hariri suikastine ilişkin soruşturmayı yürüten BM Uluslararası Bağımsız Soruşturma Komisyonu Başkanı Belçikalı savcı Serge Brammertz, Güvenlik Konseyi’ne son raporuyla ilgili bilgi verdi.

Brammertz’in Konsey’de yaptığı konuşmada şu ana dek soruşturmayla ilgili bütün bulgular ve analizlerini 2 bin sayfalık raporda topladıklarını söyledi.

Komisyonun 14 Şubat 2005’teki Hariri suikastının hazırlık ya da icra safhasına karışmış olabilecek ya da suikastla ilgili önceden bilgisi olan bazı kişilerin kimliklerini belirlediğini ifade eden Brammertz, Lübnan yetkilileriyle tam bir işbirliği içinde çalışmalarını yürüttüklerini, ancak ülkedeki güvenlik durumunun kötüye gittiğini söyledi.

Savcı Brammertz, komisyonla işbirliği yapan kişilerin ve şahitlerin güvenliğinin sağlanmasının çok önemli olduğunu kaydetti. Brammertz, komisyonun Hariri suikastı dışında yine Lübnanlı yetkililerin talebi üzerine 17 dâvâyla ilgili olarak Lübnan’a teknik yardımda bulunduğunu söyledi. Brammertz daha sonra gazetecilerin soruları üzerine, soruşturma kapsamında Suriye ile yapılan işbirliğinin genel olarak tatmin edici olduğunu, Suriye’nin son 4 aylık dönemde komisyonun bilgi almak için yaptığı 11 başvuruya zamanında cevap verdiğini vurguladı.

/ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

21.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Eylül’de Ortadoğu konferansı yapılacak

  Ortadoğu Dörtlüsü toplandı

  Hariri suikastinin raporu 2 bin sayfa

  FKÖ, Mahmud Abbas’ı seçimle görevlendirdi

  Kosova, 28 Kasım’da bağımsızlık ilân etmek istiyor

  Filistinli mahkûmlar serbest

  Sıcak hava rayları eğdi

  İran-Suriye ilişkileri güçleniyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004