Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Şirketlere borç uyarısı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Turan Erol, “Şirketlerimizin aşırı borçlandırılmaması için bilgilendirme yapacağız’’ dedi.

Seçim sonrası döneme ilişkin çalışmaları konusunda açıklamalarda bulunan Turan Erol, geçmiş dönemlerde daha çok halka açık şirketlere yatırım yapıldığına dikkati çekerek, önümüzdeki dönemde, halka kapalı şirketlere yönelik yabancı yatırımlarda artış beklediklerini ifade etti. Erol, şöyle devam etti: “Artık halka açık şirketlerle beraber, halka kapalı şirketlerimiz için de yabancı yatırım hedefliyoruz. Bu konuyu takip ediyoruz. Bu tür yatırımları önemsiyoruz. Türkiye için çok önemli, çok yüksek miktarda yatırım oluşturuyor. Önemli bazı konular var, bu konular üzerinde çalışıyoruz. ‘Emniyet sübabı’ dediğimiz bu konuların en önemlilerinden biri şu; özel sermaye şirketlerinin yatırım yaptığı şirketleri aşırı borçlandırdığı yönünde bazı eleştiriler var. Bu konuya dikkat çekeceğiz. Şirketlerimizin aşırı borçlandırılmaması için bilgilendirme yapacağız.’’

İstihdam konusunda da istihdamı azaltıcı değil, artırıcı tedbirler düşünülmesi gerektiğini belirten Erol, ‘’En azından yabancı devralımı olursa, yabancı payı arttığı zaman istihdamı azaltmayacak (özelleştirmede olduğu gibi) koşullar konabilir’’ dedi.

Vergi teşvikiyle, özel sermaye yatırımlarının Türkiye’ye çekilebileceğini de belirten Erol, “Özel sermaye yatırımları vergiye dikkat ederek geliyor. Vergileri, aşırı borçlanmayı önleyici ve istihdamı artırıcı yönde bir teşvik olarak kullanacağız” diye konuştu.

/ ANKARA

21.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Faizin maliyeti 8.5 milyar YTL

  Hazine, 1 milyar 10 milyon YTL iç borç ödeyecek

  Şirketlere borç uyarısı

  Hidrojen enerjisi araçlara girdi

  Seçim ekonomisinin faturası 3 yıl ödenecek

  Sanayici, kendi elemanını kendi yetiştirecek

  Rusların meyvesi Antalya’dan

  Promosyonlar personele ödenecek

  Eski işletmelere teşviğe dâvâ

  Kuraklık damla sulamaya ilgiyi arttırdı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004