Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Seçim ekonomisinin faturası 3 yıl ödenecek

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), seçim ekonomisi uygulamalarının bütçede ortaya çıkmaya başladığını ancak asıl etkinin 2010 yılına kadar olan 3 yıllık dönemde hissedileceğini açıkladı.

TEPAV İstikrar Enstitüsü tarafından hazırlanan raporda, “2007 yılı içinde Hükümetin almış olduğu kararlar ve uygulamaya koyduğu politikalar sonucunda, 2007 yılı bütçesi sınırlı da olsa seçim ekonomisine doğru kaymaya başlamıştır. Ama bu konudaki mali etkinin esas olarak kendisini yerel yönetimler ve KİT’ler ile birlikte gelecek yıllar bütçeleri üzerinde göstereceğini tahmin etmekteyiz” denildi.

Merkez Bankası eski Başkanı Süreyya Serdengeçti başkanlığındaki enstitünün raporunda, yapılan varsayım ve hesaplamalar çerçevesinde 2007-2010 arasında kamu kesimi dengesinin her yıl GSMH’ye oran olarak yüzde 0.6-0.7 arasında olumsuz etkileme potansiyelinde bir mali etkinin ortaya çıkabileceğinin öngörüldüğü açıklandı.

TOPLAM MALİYET 19.5 MİLYAR YTL

Buna göre, alınan politika kararlarının kamu kesimi üzerine mali etkisi 2007’de 3 milyar 743, 2008’de 5 milyar 29, 2009’da 5 milyar 245 ve 2010’da da 5 milyar 440 milyon YTL olarak hesaplandı. Böylece toplam maliyet 19 milyar 457 milyon YTL olarak bulundu.

Rapora göre, merkezi yönetimin sağlık hariç mal ve hizmet alımları ile sermaye giderleri toplamı Ocak-Mart döneminde, 3 milyar YTL düzeyinde kalırken, yerel yönetimlerin aynı harcama kalemleri 4.3 milyar YTL düzeyine ulaştı. Raporda “Bu durum yerel yönetimlerin önemli düzeye ulaşan harcama genişlemesi içinde olduğunu açıkça ortaya koymaktadır” ifadelerine yer verildi.

/ İSTANBUL

21.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Faizin maliyeti 8.5 milyar YTL

  Hazine, 1 milyar 10 milyon YTL iç borç ödeyecek

  Şirketlere borç uyarısı

  Hidrojen enerjisi araçlara girdi

  Seçim ekonomisinin faturası 3 yıl ödenecek

  Sanayici, kendi elemanını kendi yetiştirecek

  Rusların meyvesi Antalya’dan

  Promosyonlar personele ödenecek

  Eski işletmelere teşviğe dâvâ

  Kuraklık damla sulamaya ilgiyi arttırdı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004