Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Asrın Güreşçisi mecliste

Sivas'tan milletvekili seçilen ''Asrın Güreşçisi'' dünya ve olimpiyat şampiyonu milli sporcu Hamza Yerlikaya, milletvekili olarak katılacağı olimpiyat oyunlarında son kez mindere çıktıktan sonra güreşi bırakmayı hedeflediğini söyledi.

Pazar günü yapılan milletvekili genel seçimlerinde AK Parti 2. sıradan Sivas milletvekili seçilen Hamza Yerlikaya, yaptığı açıklamada, oylarıyla kendilerini onurlandıran tüm hemşehrilerine teşekkür ettiğini söyledi. Amacının siyaset yapmak değil, hizmet etmek olduğunu bildiren Yerlikaya, ''Topluma ne kadar çok faydalı olabilirsek, ne kadar çok destek olabilirsek, bu bizim için kardır. Bizim avantajlarımızdan en önemlisi başbakanımızın spora, sporcuya ve gençliğe çok fazla önem vermesidir'' diye konuştu.

İYİLEŞİRSEM GÜREŞİRİM

Şu anda boynunda bir sakatlığının bulunduğunu ve ameliyat olduğunu ifade eden Hamza Yerlikaya, ''Bu süreçte sağlığım müsaade ederse, seve seve bir vekil sıfatıyla ülkemi son bir kez olimpiyatlarda layıkıyla temsil etmeyi düşünüyorum'' dedi. Yerlikaya, sakatlık durumunun ağustos ayında çekilecek tomografinin sonucunda belirleneceğini ifade etti. Miletvekili olarak olimpiyatlardaki hedefinin sorulması üzerine Yerlikaya, şunları kaydetti:

SPOR AYRIMI YAPAMAM

''Benim hedefim hiçbir zaman ikincilik, üçüncülük veya başarısızlık olmadı. Hani bazı zihniyetler vardır, 'önemli olan katılmaktı' diye. Benim hiçbir zaman böyle bir zihniyetim olmadı. Ben her zaman üste, yukarıya oynamışımdır. Her yerde hedefim, mücadelemi her zaman en iyi şekilde yapabilmek, en iyi şekilde temsil etmek, en iyi yerde olmak, Türk milletinin yüzünü ak çıkartmak, Türk bayrağını her bayrağın üstünde en üst seviyeye çıkartmak, İstiklal Marşı'nı herkesten önce okutmaktı. Bugüne kadar da sayısız defa bunda başarılı olduğum inancındayım.'' Güreşin kendisini 'Hamza Yerlikaya' yapan branş olduğunu ifade eden Yerlikaya, ''Benim tabi ki sevdiğim, inandığım ve sonuna kadar desteklediğim branştır. Ancak biz bütün branşların meclisteki sesi olmak için çalışacağız. Hiçbirini ayırmadan'' dedi.

24.07.2007


 

TAU, MAHMUTİ'NİN 2 YILLIK SÖZLEŞME İSTEĞİNİ REDDETTİ

İspanya'nın TAU Ceramica Vitoria kulübü, Türk antrenör Oktay Mahmuti'ye istediği iki yıllık sözleşmeyi vermeyerek, yeni antrenör olarak Hırvat Neven Spahija'ya yöneldi.

Antrenör arayışında ilk tercih olarak Efes Pilsen'in eski antrenörü Oktay Mahmuti'ye yönelen İspanyol ekibi, Türk antrenörün 2 yıllık kontrat ve maaşının Avrupa'daki üst düzey bir kulübe yakışır şekilde olması, isteklerine karşılık vermedi. Bask kulübü, Mahmuti'ye sadece 1 yıllık kontrat önerirken, alınacak sonuçlara göre geleceğin belirlenmesini istemişti.

Bask basını, Mahmuti ile anlaşamayan TAU'nun yeni tercihinin Maccabi Tel Aviv'in eski antrenörü Spahija olarak gösterirken, Diario de Alava gazetesine kısa bir demeç veren Hırvat antrenör, ''Üzgünüm, şu anda konuşamam. Çünkü profesyonel biriyim ama sadece önümüzdeki günlerde Bilbao'ya gelerek TAUlu yöneticilerle konuşabileceğimi söyleyebilirim'' dedi.

Öte yandan Avrupa'da son yıllarda başarılı bir grafik çizen ancak geçen sezon hiçbir kupa kazanamayan, yıldız oyuncusu Luis Scola'yı NBA'ye kaptıran ve bazı yıldız oyuncularının da takımdan ayrılma isteklerine engel olamayan TAU, İspanyol basketbol eleştirmenlerince ''krizde'' olarak gösteriliyor.

24.07.2007


 

Kayserispor'da transfer askıda

Genel seçim nedeniyle kamp çalışmalarına ara veren Kayserispor, Kocaeli Kartepe'de bugün yeniden toplandı. Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, yaptığı açıklamada, Kartepe'de başlayan 2. dönem çalışmalarının 29 Temmuz'a kadar süreceğini ve daha sonra Kayseri'ye döneceklerini söyledi.

Hurma, ''Kamp boyunca İstabul Büyükşehir Belediyespor, Diyarbakırspor ve Çaykur Rizespor'un katılacağı dörtlü turnuvaya katılacağız. Turnuva sonunda Kayseri'ye dönerek çalışmalara kendi tesislerimizde devam edeceğiz. Transfer çalışmalarını şu anda askıya aldık'' diye konuştu.

24.07.2007


 

Roberto Carlos tek başına çalışıyor

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, sarı-lacivertli ekibin izinli olduğu bugün tek başına antrenman yaptı.

Avusturya kampının ortalarında takıma dahil olan, bu nedenle de antrenman eksiği bulunan Carlos, dün sabah Samandıra'daki tesislerde antrenör Sant'anna yönetiminde çalışma yaptı. Brezilyalı futbolcunun, bir saat 10 dakika süren çalışmada kademeli koşular yaptığı bildirildi. Avusturya kampının ardından teknik direktör Zico'nun bir gün izin verdiği Fenerbahçe'de, yeni sezon hazırlıkları bugünden itibaren sürecek. Sarı-lacivertliler, bugünü sabah ve akşam olmak üzere çift antrenmanla geçirecek.

24.07.2007


 

Hedefim G.Saray'ı çalıştırmak

Turkcell Süper Lig'in yeni ekiplerinden İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un yardımcı antrenörü Arif Erdem, yeni sezonda Galatasaray'ı şampiyonluk yarışında daha şanslı gördüğünü söyledi.

Arif Erdem, Galatasaray'ın Alman teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp ile geçmişte çalıştığını ve kendini iyi tanıdığını ifade ederek şunları kaydetti:

YARIŞTA G.SARAY ŞANSLI

''Galatasaray'daki arkadaşlarımdan aldığım bilgilere göre Feldkamp'ın hırsı, azmi ve isteği aynen devam ediyormuş. Aynı şekilde devam ediyorsa, Galatasaray çok büyük atılım yapabilir. Yapılan transferler de çok olumlu. Şampiyonluk yolunda Galatasaray, bu sezon ligin en iddialı takımlarından biri. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor her sezon şampiyonluğa oynayan büyük takımlar. Galatasaray'ı bu yarışta daha şanslı görüyorum. Fenerbahçe de çok iyi transferler yaptı. Yaptığı yıldız transferler ve taraftarıyla ligi daha coşkulu hale getirecek. Ama ben burada Feldkamp'ın kurnazlığını düşünüyorum. Feldkamp çok kurnaz, tecrübeli ve hırslı bir teknik direktör. Bu nedenle Galatasaray daha şanslı. Ayrıca oturmuş bir kadrosu var. Yeni transfer edilenler de uyum sağlarsa Galatasaray daha da önde olur diye düşünüyorum.''

G.SARAY BENİM EVİM GİBİ

Arif Erdem, 15 yıl formasını taşıdığı Galatasaray'da ileride çalıştırıcı olarak görev almak istediğini dile getirdi. Hedefinin ileride Galatasaray'ı çalıştırmak olduğunu ifade eden Arif Erdem, ''Herkes zirvede olmayı ister. Ben de Galatarasay ya da üç büyüklerde görev almayı isterim. Ama tabii ki benim gönlüm Galatasaray'dan yana. Galatasaray yıllarca ekmeğini yediğim, tozunu toprağını yuttuğum bir takım. 15 senem orada geçti. Orası evim gibi, ailem gibi. Bir gün olursa, neden olmasın'' diye konuştu. Süper Lig'de ilk karşılaşmalarını yapacakları Fenerbahçe'nin, maçın favorisi olduğunu ifade eden Arif Erdem, ''Fenerbahçe favori olarak görünebilir ama biz de haddimizi bilerek oynayacağız'' dedi.

24.07.2007


 

Necati Ateş'e transfer teklifi yok

Fenerbahçe Kulübü, Galatasaraylı futbolcu Necati Ateş ile ilgilenmediklerini açıkladı.

Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, bugün bazı gazetelerde Fenerbahçe'nin Necati Ateş'i transfer etmek için transfer çalışması yaptığının iddia edildiği belirtilerek, ''Necati Ateş ile kesinlikle ilgilenmiyoruz ve transferi konusunda herhangi bir çalışma yürütmüyoruz'' denildi. Fenerbahçe Kulübü, ayrıca gazetelerde transfer haberleri yer alan Halil Altıntop, Emre Belözoğlu ve Egemen Korkmaz ile de ilgilenmediklerini açıkladı.

24.07.2007


 

Bebbe: Bu sezon gol kralı olacağım

Ankaragücü'nde Türk vatandaşlığına geçen ve Alper Aydın adını alan Kamerunlu Gustave Bebbe, Avusturya kampında attığı gol ve oynadığı futbolla başta teknik direktör Hans Peter Briegel ve tüm kafilenin beğenisini topluyor.

Kampta yapılan 2 hazırlık maçında 2 gol atan Bebbe, performansı ile göz dolduruyor. Sezon bitiminde fıtık ameliyatı olan ve performansında büyük değişiklik görülen Alper Aydın, bu sezon ligde 20 gol hedeflediğini açıkladı. Geçen sezon ligde 10, Fortis Türkiye Kupası'nda ise 2 gol atan Alper Aydın, yeni sezonda attığı golleri ikiye katlayacağını söyledi.

YENİ SEZONDA HEDEFİ 20 GOL

Geçen sezon bir çok maçta büyük ağrıları olmasına rağmen oynadığını, geçirdiği ameliyat sonrasında ağrılarından kurtulduğunu söyleyen golcü futbolcu, ''Kendimi çok iyi hissediyorum. Bu sezon gol krallığında çok iddialıyım. Hedefim 20 gol. Takım olarak çok iyi çalışıyoruz. Yeni transferler çok kaliteli. Bu sezon ligde çok başarılı olacağız'' diye konuştu.

24.07.2007


 

İstanbul'da yelken şöleni başlıyor

Yelken Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan 420 Avrupa Yelken Şampiyonası, İstanbul Yelken Kulübü'nün ev sahipliğinde 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak.

Avrupa'nın en başarılı yelkencilerinin yanı sıra Brezilya, Yeni Zelanda ve Arjantin gibi ülkelerin dünya ve olimpiyat birinciliği derecelerine sahip sporcularının da katılacağı şampiyonada, 19 ülkeden 300 yelkenci mücadele edecek. 420 Açık Avrupa Yelken Şampiyonası'nda Arjantin, Avustralya, Belçika, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Fransa, Büyük Britanya, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İsrail, İtalya, Yeni Zelanda, İsviçre ve Türkiye'den sporcular yarışacak. Şampiyonanın İstanbul'da düzenlenecek olmasının, kentin olimpiyat adaylığında önemli bir adım olduğu bildiriliyor.

24.07.2007


 

Avrupa'nın genç yıldızı F.Bahçe'de

Fenerbahçe Ülker'in yeni transferi Sloven oyuncu Gasper Vidmar, dün İstanbul'da sağlık kontrolünden geçti. Fenerbahçe Ülker ile 4 yıllık sözleşme imzalayan Vidmar, Kadıköy Acıbadem Hastanesi'ne gelerek, çeşitli kontroller yaptırdı.

Geçen sezon Slovenya'nın Geoplin Slovan takımında oynayan 20 yaşındaki Vidmar, 2.10 boyunda, power forvet ve pivot pozisyonlarında oynuyor. Kendi yaş grubu içinde Avrupa'nın gelecek vaat eden en iyi oyuncuları arasında yer alan Vidmar, Benetton Trevisio, Tau Seramica, Real Madrid ve Barcelona takımlarının da transfer listesinde yer alıyordu.

24.07.2007


 

Cenk Koray kabri başında anıldı

Beşiktaş'ın unutulmaz isimlerinden Cenk Koray, ölümünün 7. yıldönümünde Karacaahmet'te bulunan kabri başında anıldı.

Anma törenine Koray'ın arkadaşları, ailesi ve yakınları katıldı. Bu arada Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden Şan Ökten'in de bugün ölümünün 20. yıldönümünde yarın Kuzguncuk Nakkaştepe'deki kabri başında anılacağı bildirildi.

24.07.2007


 

Lig A ve B'de kura çekimi bugün

Türk Telekom Lig A ile Lig B'de 20072008 sezonu fikstürleri bugün Ankara'da çekilecek.

Swissotel'de düzenlenecek kura çekimine federasyon yetkilileri ve kulüplerin temsilcileri katılacak. Türk Telekom Lig A fikstürünün çekimine saat 11.00, Lig B fikstürünün çekimine ise saat 12.00'de başlanacağı bildirildi.

24.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004