Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Çukurova’da, ‘sebzecilik-meyvecilik’ dönemi

Pamuk tarımıyla özdeşleşen Adana’da çiftçiler, tarla bitkilerinin yanı sıra öncelikle küçük parsellerde de olsa üretim sağlanarak yüksek gelir elde edilebileceğini göstererek sebze ve meyveciliğe de yönlendirildiği bildirildi.

Adana İl Tarım Müdürü Abdullah Keskin, Türkiye tarımının en önemli merkezlerinden biri olan Çukurova yöresinde çiftçinin kârlı tarımsal faaliyetlere yönlendirmek için ürün çeşitliliğine gittiklerini belirtti. Çiftçilerin deneme amaçlı üretimlerini desteklediklerini ifade eden Keskin, ‘’Çiftçiye ‘yetiştir gör’ diyoruz. Çünkü, atadan, dededen çiftçilikle uğraşan bu yöre çiftçileri, sadece gördüğüne inanıyor’’ dedi.

Keskin, pamuk tarımıyla özdeşleşen, ancak, son yıllarda bu ürünün üretim alanlarında azalış görülen yörede, sebze ve meyveciliğin de kârlı bir tarımsal faaliyet olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi: ‘’Özellikle son 3 yıldır, ovada turfanda sebzecilik ve seracılık, dağlık bölgede ise meyvecilik ve bağcılıkta önemli gelişmeler başladı. İl genelindeki tarla alanı şu an 445 bin 180, meyve alanı 44 bin 406, sebze alanı ise 37 bin 435 hektar düzeyinde. Sebze ve meyvecilik, sıcak para kaynağı sağlaması açısından son derece avantajlı tarımsal faaliyetler olduğundan, üreticiyi bu yönde teşvik ediyoruz. Bu nedenle sebze meyve tarımı yapılan alanların birkaç yıla kadar katlanarak artacağını tahmin ediyoruz’’

/ ADANA

25.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sanayici çözüm istiyor

  Borsa coştu, dolar düştü

  Yumurta fiyatları artıyor

  Otomotivcide faiz indirimi beklentisi

  Biyobenzin, buğdayın değerini arttıracak

  Çukurova’da, ‘sebzecilik-meyvecilik’ dönemi

  Adana’ya yeni OSB çalışması

  Çiftçiye SMS ile bilgi desteği

  Bolu Dağı’na plaza hazırlığı

  EKO-YORUM


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004