Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Baykal: İstifa yok

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, parti başkanlığı görevinden ayrılıp ayrılmayacağı konusunda, ‘’Herhangi bir dikkate alınmayı gerekli kılacak bir durum sözkonusu değildir. Medyamızın heyecan yaratma arayışına elbette malzeme bulması mümkündür, ama bizi siyasi bakımdan ilgilendiren, etkileyen bir durum kesinlikle söz konusu değildir’’ dedi.


Bu oylar AB projesine

AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana, Başbakan Erdoğan’a gönderdiği kutlama mesajında, “Gelecek aylarda ve yıllarda yakın

Baykal hakkında suç duyurusu

Tekirdağ’ın Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında, seçim yasaklarına uymadığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.


  CHP’de muhalifler ayakta

Eski CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin, ‘’Parti içinde gürültüye patırtıya fazla neden olmadan, partimizin daha fazla hırpalanmasına, toplum nezdinde itibar kaybetmesine sebebiyet vermeden, ülkesini, partisini, insanını seven yöneticilerimizden, vakit geçirmeden emaneti kurultaya teslim etmelerini bekliyoruz’’ dedi.


  Gül, cumhurbaşkanlığı için hâlâ en uygun aday

Devlet Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı için hala en uygun aday olduğunu söyledi.


  Tutuklu milletvekili mazbatasını aldı

İstanbul’dan bağımsız milletvekili seçilen ve Gebze Cezaevinde tutuklu bulunan Sebahat Tuncel’in mazbatasını avukatı aldı.


  Müdahalesiz demokrasi

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkanı Mürsel Turbay, 22 Temmuz’da yapılan genel seçimlerle birlikte sandıktan çıkan sonucu değerlendirirken, sandıktan halkın müdahalesiz demokrasi isteğinin çıktığını söyledi.


  Erdoğan net tavır koymalı

Özgür-Der Genel Başkanı Hülya Şekerci, seçimde AKP’nin aldığı büyük halk desteğinin ellerini güçlendirdiğini ifade etti. Seçim sonucunun AKP’nin sorumluluklarını arttırdığını da söyleyen Şekerci, “AK Parti yöneticileri ve başta Tayyip Erdoğan oligarşik dayatmaların kaynağını doğru tesbit etmek ve bunlara karşı net tavır koymak zorundadırlar” dedi.


  DP durumu değerlendiriyor

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Vekili Nevzat Ercan, süresini doldurduğu için partisinin olağan kongresini her an yapabileceğini belirterek, ‘’Alelacele kongre yapmanın mahzurları var. Aday olmak isteyen herkese düşünmeleri için makul bir süre tanımak lazım’’ dedi.


  Akay: Bildirinin hata olduğu görüldü

Bağımsız Kamu Görevleri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, ‘’27 Nisan 2007 tarihinde yayınlanan TSK bildirisinin tarihi bir hata olduğu, seçim sonuçları ile bir kez daha görülmüştür’’ dedi.


  Hükümet resmen istifa etti

Hükümetin istifası ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in istifayı kabulüne ilişkin tezkereler, Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.


  YAŞ 1-4 Ağustos'ta toplanıyor

Yüksek Askeri Şûrâ (YAŞ), 1-4 Ağustos’ta, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin terfi ve emeklilik durumları ile gündemdeki diğer konuları değerlendirmek üzere toplanacak.


  Türk-İş: Halkın tercihine saygılıyız

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Yönetim Kurulu, 22 Temmuz milletvekili genel seçiminde halkın demokratik tercihine saygı duyduğunu belirterek, bütün toplum kesimlerini de bu sonuçlara saygılı olmaya çağırdı.


  TGS: Medya güçlüden yana

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Yönetim Kurulu, genel seçimlerin ardından yeni dönemde parlamentodan beklentilerinin başında, ‘’siyaset-medya-ticaret üçgenindeki başıbozukluğu ortadan kaldıracak yasal önlemlerin alınmasının geldiğini’’ bildirdi.


  Bugün hava normalin çok üstünde

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Hava Tahmin Merkezi, Marmara Bölgesi’nde bugün sıcaklığın mevsim normallerinin üzerine çıkacağı uyarısında bulundu.


  İzmir ve Edirne’de sıcak tatili

İzmir’de kendini iyice hissettiren sıcak havanın artarak devam edeceğinin belirtilmesi üzerine, İzmir Valiliği, bugün ve yarın özürlü, hamile ve kronik rahatsızlığı olanların 2 gün izinli sayılacağını açıkladı.


  Özgür basın demokrasinin güvencesi

TBMM Başkanı Bülent Arınç, demokrasi ve özgürlükler adına kullanılan basın özgürlüğünün, demokrasinin de güvencelerinden biri olduğunu belirtti.


  Kargodaki paketten bomba çıktı

Niğde’de bir iş yerine kargoyla gönderilen paketten bomba çıktı.


  Biri kadın 5 terörist yakalandı

Şırnak, Diyarbakır ve Malatya biri kadın 5 terörist yakalandı.


  Güneydoğulu imajını yıktı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden seçilen 50 milletvekili arasındaki kadınların oranı, Türkiye genelinde seçilen kadın milletvekillerinin oranın üzerinde yer aldı.


  Kuraklık, besicileri de vurdu

İzmir’in Dikili ilçesi ve köylerinde yaşanan kuraklık sebebiyle otların kuruması yüzünden büyükbaş hayvanlarını beslemekte zorluk çeken besicilerin, Trakya ve Karadeniz bölgelerinden balyalarla ot getirttikleri bildirildi.


  1. sınıflar için okullar yine erken açılacak

İlköğretim okulu 1. sınıfına kayıt yaptıran öğrenciler, yeni eğitim-öğretim yılına 10 Eylül 2007’de başlayacaklar. Bakanlık bu uygulamayla, çocukların okul korkusunu yenmelerini, okula daha kolay uyum sağlamalarını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanımalarını amaçlıyor.


  OKS’de sona doğru

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) tercih işlemleri 28 Temmuz Cumartesi günü sona eriyor.


  Uzun burnu pek ilgi görmedi

Artvinli Mehmet Özyürek, 8.8 santimetre uzunluğundaki burnuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girdiği ilk günlerde gördüğü ilgiyi bulamamaktan şikâyet ediyor.


  Yasa dışı ava sert tedbirler

evre ve Orman Bakanlığı, av sezonunda av ve yaban hayvanlarının yasa dışı avlanmaları halinde pars avlayana 35 bin YTL, ala geyik, kızıl geyik, yaban koyunu ve ayı avlayana ise 18 bin YTL para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.


  Kaş'taki orman yangını kontrol altına alndı

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Dirgenler köyü yakınlarında dün akşam saatlerinde başlayan yangının tamamen kontrol altına alındığı bildirildi.


  Şifalı su, ilgi bekliyor

Uşak’ın Eşme ilçesine bağlı Karaahmetli köyündeki suyun, yüzyıllardır şifa dağıttığına inanıldığı öğrenildi



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004