Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Orta Anadolu’nun en büyük Arkeoloji Müzesi Sivas’ta

Orta Anadolu’nun en büyük Arkeoloji Müzesi, Sivas’ta kuruluyor. Müzenin açılmasıyla Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’nin deposunda bulunan 5 bin 730 sikke, 2 bin 357 arkeolojik eser, gün yüzüne çıkacak.

Sivas Valiliği, başlattığı çalışmayla Endüstri Meslek Lisesinin bahçesindeki 1902 yılında yapılan tarihi binayı arkeoloji müzesine dönüştürdü.

Tarihî binadaki onarım çalışmaları kısa bir süre önce tamamlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müzenin teşhir ve tanzimi için hazırlanan projenin ihalesinin yapılması bekleniyor.

Müzede sergilenecek eserler için gerekli donanım çalışmalarının tamamlanmasının ardından tarihî 7 bin yılı aşan, çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Sivas, üçüncü müzesine kavuşmuş olacak.

Böylece Atatürk Etnografya ve Kongre Müzesi ile Şarkışla’daki Aşık Veysel Müzesi’nin yanı sıra Orta Anadolu’nun en büyük arkeoloji müzesi de Sivas’ta kurulacak. 5 bin 965 metrekare alan üzerine kurulacak müzenin 2008 yılında açılması planlanıyor.

Sarissa ve Kayalıpınar kazı alanlarından çıkan eserlerin yanı sıra çeşitli dönemlere ait sikkeler, heykeller de bu müzede yerini alacak.

Arkeoloji müzesinde çocuklara yönelik eğitici bölümlerin hazırlanacağı, müzeyi gezmeye gelen öğrencilerin müzede oluşturulan eğitim salonunda şehrin tarihi dönemleri hakkında da bilgilendirileceği belirtildi.

25.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Müzik hayata bakışı değiştiriyor

  Orta Anadolu’nun en büyük Arkeoloji Müzesi Sivas’ta

  Ressam Yağcı: Altınoluk ilham kaynağım

  Kahramanmaraş’ta el san’atları sergisi

  Tarihî Kentler Birliği Elazığ’da buluşacak

  Pera Müzesi’nde 3 yeni sergi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004