Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Sağlık

Migren ağrısı için 2 tablet Aspirin

Alman Essen Üniversitesi Nöroloji Bölümü Başhekimi Prof. Hans Christoph Diener’ın gerçekleştirdiği klinik araştırmalara göre 1000 miligram yani 2 tablet Aspirin migren ağrılarını dindiriyor.

Tıp dünyasında yürütülen araştırmalar bugüne kadar 250’nin üzerinde baş ağrısı çeşidi olduğunu gösteriyor. Gerilim tipi baş ağrısı ve migren ise bütün dünyada hem kadınlarda, hem de erkeklerde en sık rastlanan baş ağrısı çeşitlerinden biri olarak biliniyor. 30 ile 39 yaş arasında daha sık görülen migren, hayat kalitesini etkileyen sorunları da beraberinde getiriyor. Şiddetli migren atakları kimi zaman ağrı çekenleri işinden alıkoyabilecek düzeye bile ulaşabiliyor.

Migren hastalığının tedavisi ile ilgili önemli bir araştırma 13. Uluslararası Başağrısı Kongresi’nde gün ışığına çıktı. Prof. Hans Christoph Diener’ın gerçekleştirdiği klinik araştırmalara göre 1000 miligram yani 2 tablet Aspirin migren ağrılarını dindiriyor. Prof. Dr. Diener, Aspirin’in etken maddesi asetilsalisilik asidin’in (ASA) migren ataklarına karşı mücadelede triptan grubu ilâçlardan sumatriptan kadar etkili olduğunu ve alındıktan 2 saat sonra etkisini gösterdiğini açıkladı.

/ İSTANBUL

25.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Bir çok hastalığın sebebi: Şişmanlık

  Migren ağrısı için 2 tablet Aspirin

  Hastalık önleyen sebze ve meyveler

  Turist ishaline dikkat


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004