Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Hava-İş “grev”, THY “lokavt” dedi

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) Genel Merkez Yönetim Kurulu, sendikanın grev oylamasına hazır olduğunu bildirdi. Hava-İş Sendikasından yapılan yazılı açıklamada, sendikanın Genişletilmiş Başkanlar Kurulunun önceki gün gerçekleştirildiği belirtilerek, THY ve THY Teknik AŞ’de toplu iş sözleşme ve grev süreçleriyle ilgili kararlar alındığı belirtildi.

Açıklamada, ‘’İşverenin çalışanlardan baskı ve tehditle topladığı imzalarla yapmaya çalıştığı grev oylamasına sendikamız hazırdır. Sandıkta çalışanlar taleplerinden vazgeçmeyi veya haklı taleplerini savunmaya devam etmeyi seçeceklerdir. Bu seçimin doğuracağı sonuçlara herkes hazır olmalıdır’’ denildi.

Sendikanın Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde, çalışanların grev oylama başvurusu yaptığı belirtilen İstanbul Valiliğine yapılan ‘’hangi çalışanın, hangi tarihte ve hangi kayıt numarası ile başvuru yaptığına’’ ilişkin talebe henüz cevap verilmediği ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: ‘’Hava-İş Sendikası hâlâ 11.500 üyesinin haklarını ve geleceğini belirleyecek grev oylamasının hangi gün, hangi saatte, nerelerde yapılacağını belirten resmi bir tebligat almamıştır. Bu nasıl bir oylamadır? İşveren ise afişler, bildiriler, e-postalar, telefonlar ve tehditlerle sanki genel seçim yapılıyormuş gibi propaganda yapmakta, yasalara aykırı olarak çalışanların başlamış ve başlayacak olan yıllık izinlerini ertelemekte, yurt dışı bürolarındaki personeli şimdiden İstanbul’a taşıyıp otellere yerleştirmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının gözetimi ve denetiminde, kolluk güçlerimizin koruması altında hiçbir şaibe ve baskının olmadığı bir seçim yapılacağına inanıyoruz.’’

/ İSTANBUL

29.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tüketici, artık bilinçli

  EBSO, Ege’nin sanayi envanterini çıkaracak

  Hava-İş “grev”, THY “lokavt” dedi

  Elektrikte kesinti var, sorumlu yok

  Elma üreticisinin yüzü gülecek

  Tavuk sektörü krizi atlattı

  Ayakkabıcıların umudu kış sezonu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004