Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tavuk sektörü krizi atlattı

‘’Kuş gribi’’ ile girdiği krizi atlatan tavukçuluk sektörü, seçimler sonrası tatil yörelerindeki canlılık ve tüketimdeki artışla umut buldu.

Özellikle hafta sonları piknikçilerin talebiyle satışların 2 katına varan oranlarda artırdığını belirten sektör temsilcileri, verimde düşüşe sebep olan hava sıcaklığının azalmasını beklediklerini, böylelikle daha yüksek seviyeyi yakalamayı umduklarını kaydettiler.

Garip Tavukçuluk Genel Müdürü Uğur Uzun, yaptığı açıklamada, geçen yıl kuş gribi sebebiyle satışların durma noktasına geldiği sektörde, yaz dönemiyle tatil sürecine girilmesi sonucu ve başta piknikçiler olmak insanların tüketimi artırmasının adeta bahar havası yaşanmasına yol açtığını söyledi.

Sektör üzerindeki ‘’kuş gribi’’ olaylarının psikolojik etkisinin de atıldığını ifade eden Uzun, ‘’Sorun yok. Yaptığımız üretimin tamamını satıyoruz. Özellikle hafta sonları satışlarımız iki kat artıyor. İhtiyaca cevap veremez duruma geliyoruz’’ dedi.

Beyza Piliç Genel Müdürü Recep Çalışkan ise piyasanın önceki haftalarda seçimler sebebiyle durgunluk yaşadığını, seçimlerin ardından tatile çıkan vatandaşlar sebebiyle üretimde iki kat, satışlarında ise yüzde 15’le varan artış yaşandığını söyledi.

/ ADANA

29.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tüketici, artık bilinçli

  EBSO, Ege’nin sanayi envanterini çıkaracak

  Hava-İş “grev”, THY “lokavt” dedi

  Elektrikte kesinti var, sorumlu yok

  Elma üreticisinin yüzü gülecek

  Tavuk sektörü krizi atlattı

  Ayakkabıcıların umudu kış sezonu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004