Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Elma üreticisinin yüzü gülecek

Elmasıyla ünlü Karaman’da bu yıl 400 bin tonun üzerinde elma üretimi bekleniyor. Karaman Ziraat Odası Başkanı Ercüment Yılmaz, yaptığı açıklamada, Karaman’da yaklaşık 4 bin çiftçinin 6 milyona yakın meyve ağacıyla elma üretimi yaptığını söyledi.

Karaman’ın, Türkiye’nin elma üretiminin yaklaşık yüzde 20’sini karşıladığını ifade eden Yılmaz, kalite açısından ise Karaman elmasının Türkiye’de birinci sırada yer aldığını bildirdi. Bahar döneminde havaların iyi gitmesi, don ve dolunun yaşanmaması dolayısıyla elma üretiminin bu yıl yüksek olacağını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

‘’Her yıl Karaman’ın elması ya donuyor ya da dalında çürüyor. Bir yıl don oluyor ürün alamıyoruz, diğer yıl ürün bol oluyor satamıyoruz. Bu yıl, uzun aradan sonra elma üreticisinin yüzü gülecek. Bilinçlenen üretici, meyve tutumundan sonra ağaçları budayarak, ağaç başına elma sayısını azalttı. Bu uygulama, elmada kaliteyi artırdı. Şu anda Karaman elmasında son yılların en yüksek kalitesini yakaladık.’’

Budamaya rağmen bu yıl 400 bin tonun üzerinde elma üretimi beklendiğini vurgulayan Yılmaz, bu yıl hem ürünün bol hem de yüksek kalitede olduğunu söyledi.

/ KARAMAN

29.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tüketici, artık bilinçli

  EBSO, Ege’nin sanayi envanterini çıkaracak

  Hava-İş “grev”, THY “lokavt” dedi

  Elektrikte kesinti var, sorumlu yok

  Elma üreticisinin yüzü gülecek

  Tavuk sektörü krizi atlattı

  Ayakkabıcıların umudu kış sezonu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004