Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

‘Sivil anayasa’ sözü tutulsun

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği Başkanı Hülya Şekerci, anayasanın anayasalardan arındırılmasını isöteyen Prof. Zafer Üskül’e destek verdi. Şekerci, AKP’nin Üskül’e sahip çıkmasını da istedi.


Üskül'e hukukçu desteği

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Mithat Sancar, AKP’den milletvekili seçilen anayasa hukukçusu Prof. Dr. Zafer Üskül’ün, “Kemal

Genel Merkez önünde Baykal’a protesto

CHP’li bir grup, Genel Başkan Deniz Baykal’ı istifaya çağırdı. CHP Genel Merkezi önünde toplanan gruptakiler Deniz Baykal aleyhine dövizler taşıyarak


  Anayasa Mahkemesi kendi seçimini görüşecek

Anayasa Mahkemesi, başkanlık seçiminde asıl üyelerin oy kullanmasını düzenleyen yasa hükmünün iptali talebini yarın esastan görüşecek.


  Vekillere, cezaevi ziyaretine sınırlama

TBMM’nin ilgili komisyon üyeleri hariç milletvekilleri bazı suçlardan hükümlü ve tutukluların bulunduğu cezaevi bölümlerine giremeyecek.


  Kışlaya pardesüyle girmek de yasak

MAZLUMDER Kocaeli Şube Başkanı Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, er Enver Aydemir’in bulunduğu Bilecik 2. Er Eğitim Jandarma Komutanlığına Aydemir’i ziyarete giden annesi ve eşinin başörtülerini kelebek bağlamaları ve pardesülerini çıkarmalarının istenmesini kınadı. Gergerlioğlu, Aydemir’in vicdanî red hakkını kullanmasına izin verilmemesini de AİHM’in bu konuyla ilgili bir kararını hatırlatarak eleştirdi.


  Ortak değerler üzerinden siyaset yapılamaz

Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, ‘’Cumhuriyet, laiklik, demokrasi ve bayrak gibi ilkeler, milletin vazgeçemeyeceği değerlerdir. Bunlar bir siyasi partinin çatısı altında barınamaz’’ dedi.


  Aydın: Hayat tarzına müdahale yok

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, ‘’Biz kimsenin hayat tarzına müdahale edemeyiz. Bu dönemdeki en büyük görevimiz birlik ve beraberliği sağlamaktır’’ dedi.


  Yargıda atamalar Resmî Gazete’de

Adlî ve idarî yargıda yeni görev yerlerini belirleyen yaz kararnamesi Resmî Gazete’de yayımlandı.


  Enerjide dışa bağımlıyız

İstanbul Teknik Üniversitesi Enerji Enstitüsünce hazırlanan raporda, Türkiye’nin genel enerji tüketiminde yüzde 73, petrolde yüzde 93, doğal gazda yüzde 97 ve kömürde yüzde 22 dışa bağımlı olduğu görüşü savunulurken, gelecekte nükleer santrallar kurulması durumunda dışa bağımlılık oranının daha da artacağı öne sürülüyor.


  Tren raylarına sıcak denetimi

TCCD 6. Bölge Müdürlüğü, güvenli yolculuk için sıcak nedeniyle raylarda genleşme olasılığını dikkate alarak denetimlere başladı.


  Ankara su kesintisi başlıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 1 Ağustos Çarşamba gününden başlamak üzere iki gün arayla iki gün su kesintisi uygulanacağını açıkladı.


  Topbaş: Biraz daha tasarrufa gitmeliyiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbulluların ciddî su tasarrufu yaptığını, ancak tasarrufta henüz yeterli boyuta gelinemediğini belirtti.


  Sıcak havalar kömür çuvallarını eritti

Zonguldak’ta, güneş ışınlarına maruz kalan Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) ait içi kömür dolu yaklaşık 20 bin çuval zarar gördü.


  Tuncel’in tahliye kararı düzeltildi

İstanbul 3. Bölgeden bağımsız milletvekili seçildiği için ‘’yasa dışı örgüte üye olmak’’ suçundan yargılandığı davada tahliye edilen Sebahat Tuncel hakkında, yasama dokunulmazlığı kapsamında yapılan tahliye gerekçesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı itiraz üzerine düzeltildi.


  Teröristler yiyecek vermeyen köylüyü öldürdü

Siirt’in Eruh ilçesinde terör örgütü PKK mensupları, kendilerine yiyecek vermeyen köylüyü öldürdü.


  Katil zanlısı O.S.’ye sağlık kontrolü

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısı olarak Kocaeli F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan O.S. sağlık kontrolünden geçirildi.


  Günde 12 milyon ekmek çöpe gidiyor

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, günde 12 milyon ekmeğin çöpe gittiğini söyledi. Göktaş, ekmek israfının önlenmesi ve vatandaşların bilinçlenmesi amacıyla dernek olarak harekete geçtiklerini kaydetti.


  Diyanetten tasarruf çağrısı

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Er, su kıtlığı konusunda, yetkililerin tavsiyelerine ve alınan tedbirlere uyulmasını tavsiye ederek, ‘’Bu hepimizin menfaatinedir. Dinimiz de bunu emreder’’ dedi.


  “Kene Kartı” Türkiye’de

Kene vak’aları can almaya devam ederken, bir firma Almanya’dan getirdiği “Kene Kartı”nı piyasaya sürdü. Almanya’da eczanelerde satılan kartın ucundaki kıskaçlar sayesinde vücuda yapışan kenelerin kolayca çıkarılabildiği belirtildi.


  Çevre eğitimi için “Yeşil Kutu”

Bölgesel Çevre Merkezi (REC Türkiye)’nin, üç yıldır üzerinde çalıştıkları ve ilköğretim öğrencilerini, çevre konusunda eğitmeyi hedefledikleri “Yeşil Kutu” projesinde son aşamaya geldikleri belirtildi.


  Gurbetçinin tercihi Kapıkule

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Kapıkule Sınır Kapısı’nda, geçen yıla göre gurbetçi geçişlerinde büyük artış olduğunu söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004