Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kışlaya pardesüyle girmek de yasak

MAZLUMDER Kocaeli Şube Başkanı Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, er Enver Aydemir’in bulunduğu Bilecik 2. Er Eğitim Jandarma Komutanlığına Aydemir’i ziyarete giden annesi ve eşinin başörtülerini kelebek bağlamaları ve pardesülerini çıkarmalarının istenmesini kınadı. Gergerlioğlu, Aydemir’in vicdanî red hakkını kullanmasına izin verilmemesini de AİHM’in bu konuyla ilgili bir kararını hatırlatarak eleştirdi.

MAZLUMDER Kocaeli Şube Başkanı Dr.Ömer Faruk Gergerlioğlu, Enver Aydemir’in bulunduğu Bilecik 2. Er Eğitim Jandarma Komutanlığı’na Aydemir’i ziyarete giden annesi ve eşinin başörtülerini kelebek bağlamaları ve pardesülerini çıkarmalarının istenmesini kınadı. Gergerlioğlu, Aydemir’in dini gerekçelerle vicdanî red hakkını kullanmasına izin verilmemesini de AİHM’in bu konuyla ilgili bir kararını hatırlatarak eleştirdi.

MAZLUMDER Kocaeli Şubesinde konuyla ilgili bir basın açıklamasında bulunan Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Enver Aydemir’in, Türkiye’de tanınmayan fakat uluslar arası insan hakları standartlarında tanınan vicdanî reddi dini inançlarından dolayı askere gitmeyi reddetme şeklinde uygulamak istediğini ifade etti. Aydemir’in sözkonusu hakkını kullanmak istemesine rağmen zorla Bilecik 2. Er Eğitim Jandarma Komutanlığı’na götürüldüğü ve cebren askerlik elbisesi giydirildiğinin kendilerine bildirildiğini dile getiren Gergerlioğlu, “Şahsı ziyaret etmek için birliğin nizamiyesine giden annesi ve eşine de başörtülerinin kelebek şeklinde bağlanması, pardesülerinin çıkarılması gerektiği söylenmiştir” dedi.

Pardesülerini çıkarmayı reddeden anne ve eşinin birliğe girişinin engellendiğini söyleyen Gergerlioğlu, bu muameleyi şiddetle kınadıklarını belirtti. Gergerlioğlu, şahsın vicdanî red hakkından mahrum tutulmasını ve psikolojik baskıya maruz kalmasını da, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bir kararında vicdanî red hakkını kullanmak isteyen T.C. vatandaşı Osman Murat Ülke isimli kişinin sürekli itaatsizlik ve firar suçundan tekrar tekrar kovuşturulmasını ve hüküm giymesini Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 3. maddesinin (insanlık dışı veya aşağılayıcı muamele yasağı) ihlâli olduğuna oybirliğiyle karar verdi. T.C. devleti bu karar sonucu tazminat ödemeye mahkûm edildi” sözleriyle eleştirdi.

Yeni Asya / KOCAELİ

29.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Sivil anayasa’ sözü tutulsun

  Üskül'e hukukçu desteği

  Genel Merkez önünde Baykal’a protesto

  MHP, durumu değerlendiriyor

  Anayasa Mahkemesi kendi seçimini görüşecek

  Vekillere, cezaevi ziyaretine sınırlama

  Kışlaya pardesüyle girmek de yasak

  Ortak değerler üzerinden siyaset yapılamaz

  Aydın: Hayat tarzına müdahale yok

  Yargıda atamalar Resmî Gazete’de

  Enerjide dışa bağımlıyız

  Tren raylarına sıcak denetimi

  Ankara su kesintisi başlıyor

  Topbaş: Biraz daha tasarrufa gitmeliyiz

  Sıcak havalar kömür çuvallarını eritti

  Tuncel’in tahliye kararı düzeltildi

  Teröristler yiyecek vermeyen köylüyü öldürdü

  Katil zanlısı O.S.’ye sağlık kontrolü

  Günde 12 milyon ekmek çöpe gidiyor

  Diyanetten tasarruf çağrısı

  “Kene Kartı” Türkiye’de

  Çevre eğitimi için “Yeşil Kutu”

  Gurbetçinin tercihi Kapıkule


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004