Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

İLK 11’İN 7’Sİ TAMAM

Takımda düşünmediği 5 futbolcunun gönderilmesi için rapor veren Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, bazı futbolcuların durumlarından memnun olmadığını ve bunu onlarla açık açık konuştuğunu söyledi. Alman hoca, takımda 7 kişinin yerinin hazır olduğunu da belirtti.

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Lig A ekibi Boluspor’la özel maç yapmak için geldikleri Bolu’da konakladıkları Termal Otel’de sabah antrenmanından sonra basın toplantısı düzenledi.

Boluspor karşılaşmasının ardından Karşıyaka ile hazırlık maçı yapacaklarını hatırlatan Feldkamp, ‘’Futbolcularla durumlarını açık açık konuştuk. Bazı futbolcularımın durumundan memnun değilim” dedi.

Feldkamp, yeni transferler yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine şunları kaydetti: ‘’Biz şu anda transfer yapmak istiyoruz. Hatta UEFA’da oynayacağımız ilk maçta görev yapabilecek bir futbolcu almayı düşünüyoruz. Takıma iki yeni futbolcu gelebilir.’’

Forvet transferinin Avrupa’dan mı yoksa Güney Amerika’dan mı yapılmasını istediğinin sorulması üzerine Feldkamp, ‘’İyi bir transfer istiyorum. Nereden geleceği önemli değil. Tabii ki her hoca futbolcusuyla konuşabilmek, onunla iyi uyum sağlayabilmek ister. Ama benim için daha önemli olan futbolcunun iyi olması’’ dedi.

Sarı-Kırmızılı takımın hocası, bir gazetecinin Arda’nın geçen sezon en dikkat çeken oyunculardan biri olduğunu ifade etmesi üzerine şöyle konuştu: ‘’Arda geçen sezon son dönemde çok önemli bir sakatlık geçirmiş. O sakatlıktan sonra da tam toparlanamadığını düşünüyorum. İstanbulspor maçında sol tarafta oynadı, oradaki performansından memnun değilim.

Henüz tam performansını göstermiyor. Bu dönemdeki yapacakları benim için daha önemli.’’Feldkamp, ‘’Geçen sezondan hasarlı lan bir takımı mı devraldınız ?’’ sorusu üzerine ‘’Hayır, öyle bir felaket görmedim, devralmadım. Geçen seneki hatalar da bu dönemde beni ilgilendirmiyor. Ortada bir gerçek var, geçen sene üçüncü olmuş bir takım devraldım. Herkes hata yapabilir. Ben de yapabilirim. Ama çok hata yaparsanız üçüncü olursunuz’’ dedi.

Feldkamp, futbolculardan genel olarak memnun olup olmadığının sorulması üzerine bir değerlendirme yapmadı.

Alman hoca, ideal 11’i oluşturup oluşturmadığının sorulması üzerine, yedi oyuncunun yerinin hazır olduğunu bildirdi.

HASAN ŞAŞ, 31 YAŞINDA

Galatasarayın tecrübeli futbolcusu Hasan Şaş 31 yaşına girdi. Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesi, deneyimli oyuncunun doğum gününü kutlarken, ‘’Kendisine mutlu, sağlıklı ve başarılı bir yeni yaş dileriz’’ dileğinde bulundu.

İZMİR’DE G. SARAY HEYECANI

İzmir’de yapılacak Karşıyaka-Galatasaray hazırlık maçı öncesi, Ege’deki sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarının yenilenen kadrolarını izleyecek olmanın heyecanını yaşıyor. Kordon’daki Galatasaray Store Mağazası’nın sorumlusu Onur Ergül, Karşıyaka ile yapılacak hazırlık maçının satışlara olumlu biçimde yansıdığını anlattı.

Özellikle Brezilyalı yıldız Lincoln’ün transferinin forma satışlarını yüzde 80 oranında artırdığını belirten Ergül, ‘’Galatasaray, İzmir’e her zaman gelmiyor. Bu nedenle Karşıyaka maçı öncesi satışlarımız arttı. Lincoln formalarını bitirdik’’ dedi.

Karşıyaka-Galatasaray hazırlık maçı 4 Ağustos Cumartesi günü saat 20.00’de Atatürk Stadında oynanacak.

02.08.2007


 

Kezman: Türkiye’de gol atmak kolay sanmıştım

Fenerbahçe’nin Sırp futbolcusu Mateja Kezman, Turkcell Süper Lig’in kalitesi karşısında şaşırdığını vurgulayarak, ‘’Türkiye’de gol atmanın İspanya, Hollanda ve İngiltere’den çok daha zor olduğunu söyleyebilirim’’ dedi.

Kezman, Futbol Federasyonu’nun aylık resmi yayın organı Tam Saha dergisinin Ağustos sayısında yer alan röportajında, Turkcell Süper Lig’i nasıl bulduğunun sorulması üzerine şunları ifade etti: ‘’Biraz şaşırdım. Dürüst olmak gerekirse kalitenin, sahaların ve stadyumların bu kadar iyi olmasını beklemiyordum. Fenerbahçe oynadığı zaman tüm statlar doluyor. Çok iyi bir futbol atmosferi olduğuna inanıyorum. Sert bir futbol oynanıyor, gol atmak hiç kolay değil. Gol atmanın İspanya, Hollanda ve İngiltere’den çok daha zor olduğunu söyleyebilirim. Savunma oyuncuları güçlü ve hemen hemen tüm takımlar tek forvet oynuyor. Türkiye’de bu sistem çok popüler. İspanya’da hemen hemen her takım çift forvet oynar. Burada takımlar İtalya’daki katenaçyo sistemiyle oynuyor gibi. Hep savunma öncelikli.’’

CARLOS TAM BİR LİDER

‘’Madrid’deyken Roberto Carlos’la rakiptiniz. Şimdi aynı takımdasınız. Onu nasıl buldun?’’ şeklindeki bir soru üzerine de Kezman şunları söyledi: ‘’Ona büyük saygım var, çünkü Şampiyonlar Ligi’ni 3, Dünya Kupası’nı 2 kez kazanıp, Madrid’de 10 sezon oynadı. Buna saygı göstermek gerekir. Ayrıca çok iyi bir insan. Çok iyi bir karakteri var. Tam bir lider. Hep kazanmaya aç. Bu takıma büyük katkıları olacak, buna eminim.’’

02.08.2007


 

Son iki sezon tam bir dram

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’nun düzenlediği 47. Uluslararası Hakem Semineri başladı.

Maslak’taki Sheraton Oteli’nde gerçekleştirilen seminerde konuşan UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, ‘’Son iki sezon Türk futbolunun gerçekten bir dramıdır’’ dedi. Uzun tuttuğu açılış konuşmasının son bölümünde hakemlere şans ve başarılar dileyen Erzik, şunları söyledi: ‘’Son iki sezonda başımıza gelmedik olay kalmadı. Türk futbolunun gerçekten bir dramıdır son iki sezon. Bunda suç demiyorum, hatalı olanlar hatalarının inşaallah farkına varırlar. Size çok büyük şanslar, başarılar diliyorum. Bu benim kaderim. UEFA’da FIFA’da hakem komitesi üyesi olsam da olmasam da bana hep sorulan bir soru var. ‘Türk hakemini ne zaman göreceğiz?’ Ben de ‘’İki şeye torpil yapılmaz diyorum. Birisi futbolcuya, ikincisi de hakeme.’’

Futbol Federasyonu Başkanı Ulusoy ise, Konyaspor, Vestel Manisaspor ve Bursaspor kulüplerinin başkanlarının katıldığı seminere, İstanbul’daki kulüplerin başkanlarının katılmamasına sitem etti.

02.08.2007


 

Trabzon’da 40. yıl kutlamaları başlıyor

Trabzonspor’un kuruluşunun 40. yıldönümü, bugün başlayacak ve 3 gün sürecek faaliyetlerle kutlanacak.

İlk olarak Ziyabey Sitesi önünde toplanacak olan Trabzonspor camiası, Atatürk Alanı’na kadar bir yürüyüş yapacak. Daha sonra Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde bir fotoğraf sergisi açılacak. Sergide Trabzonspor’un kuruluşundan bugüne kadar olan bölüm anlatılacak. Akşam ise Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri önündeki Yat Limanı’nda bir kutlama programı düzenlenecek.

Faaliyetlerin ikinci gününde ise sabah saatlerinde kulübün eski başkanları, kurucuları, kurullarının ve herkesin toplu halde katılacağı bir mezarlık ziyareti tertip edildi. Rıfat Dedeoğlu, Süha Akçay, Suat Oyman’ın mezarları sembolik olarak ziyaret edilecek. Akşam ise KTÜ Sahil Tesisleri’nde bir kutlama düzenlenecek.

4 Ağustos Cumartesi günü ise Hüseyin Avni Aker Stadı’nda taraftara açık şölen gerçekleştirilecek. Saat 17.30’da başlayacak stadyum şöleninde san’atçılar da sahne alacak. Trabzonspor’un efsane kadrosunun tamamı bu geceye katılacak ve kendi aralarında bir maç yapacaklar. Aynı akşam Trabzonspor, Gürcistan U 21 Milli Takımı ile bir maç yapacak.

Birçok sürprizin yer alacağı şölende 40. yıla özel olarak hazırlanan belgesel ve 40. Yıl marşı eşliğinde havai fişek ve ışık gösterisi de sunulacak. Şölenin biletleri ise sembolik olarak 2 YTL’den Sadri Şener Sosyal Tesisleri ve Biletix gişeleriyle, www.biletix.com.tr adresinden alınabilecek.

02.08.2007


 

Diatta geliyor

Beşiktaş’ın prensip anlaşmasına vardığı, Senegalli oyuncu Lamine Diatta’nın, bugün İstanbul’a geleceği bildirildi.

Fransa’da Beşiktaş Kulübü Doktoru Şenol Akman nezaretinde sağlık kontrolünden geçen Diatta’nın durumunun iyi olduğu kaydedildi. Fransa’nın St. Etienne takımında oynayan Diatta’nın İstanbul’da resmi sözleşme imzalaması bekleniyor.

YENİ FORMALAR SATIŞTA

Beşiktaş’ta geçen Pazartesi günü düzenlenen defile ile tanıtılan 2007-08 sezonu formaları satışa çıktı. Beşiktaş Kulübü’nden yapılan açıklamada, Kartal Yuvası mağazalarında satışa sunulduğu, özellikle siyah formanın, omuzunda kartal figürü bulunması sebebiyle büyük talep gördüğü bildirildi.

02.08.2007


 

Carle: F. Bahçe’yi Carlos’la tanıdım

Gençlerbirliği’nin, Avustralya’nın Newcastle Jets takımından transfer ettiği Nick Carle, Türkiye’ye gelmeden önce Galatasaray’ı bildiğini, ancak Fenerbahçe’yi Roberto Carlos’un transferiyle tanıdığını söyledi.

Türkiye’ye gelmeden önce kaleci Petkoviç ve Gençlerbirliği’nin eski oyuncusu Josip Skoko’dan bilgiler aldığını ifade eden Carle, ‘’Buraya gelmeden önce Galatasaray’ı tanıyordum, ancak Fenerbahçe’yi Roberto Carlos’un transferiyle tanıdım. Transferde ise Trabzonspor ve Gençlerbirliği’nden teklifler aldım’’ dedi.

02.08.2007


 

Maldini'nin hedefi Ekim'de dönmek

Milan’ın 39 yaşındaki tecrübeli kaptanı Paolo Maldini, dizindeki sakatlığı geride bırakıp Ekim ayında 22. Serie A sezonunda takım arkadaşlarına katılmak istediğini dile getirdi.

Maldini, “Ağustos sonunda doktorumla bir randevum var ve kesin dönüş tarihim kontrollerden sonra netlik kazanacak. Tahminim Ekim ayında hazır olacağım yönünde. Sakatlığımı tam olarak geride bırakmak ve takım arkadaşlarıma katılmak için sabırsızlanıyorum” diye konuştu.

02.08.2007


 

Yıldız Kızlar filede ABD'yi mağlup etti

10. Dünya Yıldız Kızlar Voleybol Şampiyonası Meksika’nın Mexicali şehrinde başladı.

Türkiye, ilk maçında Amerika Birleşik Devletleri’ni 3-0 yendi. Bu galibiyetle şampiyonaya moralli başlayan Milliler, ikinci maçını bugün TSİ 06.00’da 2001 ve 2003 yıllarında iki kez dünya şampiyonu olan Çin ile oynayacak.

02.08.2007


 

Avrupa'da kur'a heyecanı yarın

. Bahçe’nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu, G. Saray ile K. Erciyesspor’un ise UEFA Kupası 2. ön eleme turundaki rakipleri yarın belli olacak.

Sheriff’i elemesi halinde Beşiktaş’ın 3. ön eleme turundaki muhtemel rakibi de Nyon’da yapılacak kura çekiminin ardından netlik kazanacak.

02.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri