Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Maliki topal ördek

Irak’taki en büyük Sünni siyasi bloku Uyum Cephesi, geçen hafta açıkladığı taleplerinin yerine getirilmediği gerekçesiyle, Başbakan Nuri El Maliki liderliğindeki koalisyon hükümetinden çekildiğini bildirdi. Kabinede 6 bakanla temsil edilen Uyum Cephesi’nin önde gelen üyelerinden Refaa El İsavi, gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘’Irak Uyum Cephesi, Nuri El Maliki hükümetinden çekildiğini ilan eder’’ dedi.


Irak’ta 190 bin silâh kayıp

Amerikan hükümetinin, 2004 ve 2005 yıllarında Irak silahlı kuvvetlerine dağıtılan 190 bin kadar silahın akıbetinin ne olduğunu bilmediği ortaya çıktı.

En büyük BM gücü Darfur’a

BM Güvenlik Konseyi, Sudan’ınsorunlu Darfur bölgesine, BM ile Afrika Birliği asker ve polisinden oluşacak, 26.000 kişilik karma barış gücü gönderilmes


  Irak’ta sivil kayıplar arttı

Irak’ta Temmuz ayında sivil can kaybı, Hazirana oranla yüzde 33 arttı. Irak savunma ve sağlık bakanlıklarının verilerine göre, geçen ay en az 1652 sivil şiddet olaylarında hayatını kaybetti. Haziranda 1241 sivil ölmüştü.


  Moskova Abbas’dan sonra Hamas’ı da ağırlayacak

Rusya’nın Hamas’ı Moskova’ya davet ettiği bildirildi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Rusya’ya yaptığı ziyaretin ardından, Hamaslı milletvekili Halel el Haya, Rus hükümetinin, sürgündeki liderleri Halid Meşal başkanlığındaki bir heyete resmi davette bulunduğunu söyledi.


  Negroponte’ye göre acil çekilme felâket olur

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Negroponte, Irak’tan alelacele çekilmenin “çok kötü” sonuçlar doğurabileceğini söyledi.


  3 Amerikan askeri öldürüldü

Irak’ta düzenlenen saldırıda 3 Amerikan askeri öldü.


  Esat, Golan’ın tamamını istedi

Suriye lideri Beşşar Esat, Golan tepelerinin tamamını İsrail’den geri alacaklarını söyledi.


  İsviçre’de, Müslümanlar için araştırma

İsviçre’de yaşayan Müslüman topluluğun ihtiyaçlarının ideolojik yaklaşımlar sebebiyle doğru anlaşılamadığı kanaatine varan Zürih kantonu Müslümanların din özgürlüğü ile ilgili haklarını ve bu hakların sınırlarının tam olarak anlaşılması için araştırma başlatıyor.


  Phoenix Mars’ta buz inceleyecek

NASA’nın Mars’a göndereceği uzay aracı Pheonix, Kızıl Gezegen’in buz tabakasıyla kaplı kutup bölgesini ilk kez inceleyecek.


  Hollywood’u güvercinler bastı

ABD’nin dünya sinemasının kalbi olan Hollywood şehri sakinleri, bu günlerde aşırı artan güvercin nüfusuyla mücadele için çözüm arıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri