Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AİHM’den ceza yağdı

Dünkü Milliyet’in haberine göre, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Sabri Diri tarafından açılan davada Türkiye’nin davacıya işkence uyguladığına karar verdi. Ankara, yasadışı örgüt üyesi olması sebebiyle bulunduğu cezaevinde falaka uygulanmasından dolayı Diri’ye, mahkeme masrafları da dahil olmak üzere 17 bin 500 euro tazminat ödeyecek.


ATATÜRKÇÜLÜK EKSİK KALMIŞ

AKP’den milletvekili seçilen Zafer Üskül’ün “Kemalizm anayasadan çıkarılsın” teklifine destek yağarken, Millî Eğitim Bakanlığı, ders kitaplarındaki At

Çete dâvâlarına Adlî Tatil yok

Adlî ve idarî yargıda 36 gün sürecek Adlî Tatil başladı. Ankara Adliyesi, geçtiğimiz adli yıl içinde yine önemli yargılamalara sahne oldu ve kamuoyunu


  Kızanım da var, sevenim de

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, “Beni tanıyanlar, izleyenler bilirler, düşüncelerimi açıkça söyledim. Kızanım da çok, sevenim de çok oldu’’ dedi.


  Medya demokrasi sınavından geçiyor

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Nazmi Bilgin, ‘’Ciddi bir demokrasi sınavından geçtiğimiz şu dönemde, medya üzerine düşen görevleri korkmadan yerine getirmeye çalışmalıdır’’ dedi.


  Sezer, Baykal ve Bahçeli ile görüştü

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in dün CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüştü. Çankaya Köşkü’ndeki basına kapalı görüşme, yaklaşık yarım saat sürdü. Baykal, Çankaya Köşkü’nden ayrılırken açıklama yapmayacağını söyledi.


  Personel reformu şart

Maliye Bakanlığınca hazırlanan ‘’2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri ve Beklentiler Raporu’’na göre, enflasyondaki düşüş eğilimi önümüzdeki aylarda da sürecek. Bu yılın Ocak-Haziran döneminde bütçe gerçekleşmelerinin irdelendiği ve yılın 2. yarısına ilişkin öngörülerin yer aldığı Raporda, dünya ve Türkiye ekonomisindeki makro ekonomik gelişmeler ele alındı.


  TCDD Suriye’de fabrika kuracak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Suriye Demiryolları ile Halep’te yolcu ve yük vagonları ile lokomotif üretmek üzere bir fabrika kuracak.


  Danıştay PETKİM dâvâsında ara kararı verdi

Danıştay 13. Dairesi, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan (ÖİB), PETKİM’in yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin satış yöntemiyle özelleştirilmesinde ve bu satışın blok satış yoluyla gerçekleştirilmesinde hangi nedenlerle hareket edildiğine ve bu işlemin tesisinde hangi ölçütlerin esas alındığına ilişkin tüm bilgi ve belgeleri istedi.


  YAŞ toplandı

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda toplandı.


  Erdoğan, vekillerle biraraya gelecek

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3 Ağustos Cuma günü AKP milletvekilleriyle bir araya gelecek.


  CHP’li Selvi: Maceralara tahammülümüz yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Türkiye’nin de CHP’nin de maceralara tahammülü olmadığını ifade etti.


  Telekom: Ankara’da elektromanyetik kirlilik yok

Telekomünikasyon Kurumu, Ankara’nın hiçbir bölgesinde, GSM baz istasyonlarından kaynaklanan ve limit değerlerini aşan bir elektromanyetik kirliliğin mevcut olmadığını açıkladı.


  ÖNDER’den Yeni Asya’ya nezaket ziyareti

İmam Hatip Liseleri Mezun ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Yusuf Ziyaeddin Sula, gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. Genel Koordinatörümüz Yakup Erdoğan ile görüşen Yusuf Ziyaeddin Sula, İmam Hatip Liselerinin dertlerine yönelik duyarlı yayınlarından dolayı, gazetemize “teşekkür plâketi” verdi.


  Bediüzzaman’ın talebesi Arslan, yoğun bakımda

Bediüzzaman Said Nursî’nin talebelerinden Muzaffer Arslan (80), kalp ve böbrek yetmezliği ön teşhisiyle hastaneye kaldırıldı. Uzun yıllar Risâle-i Nur neşriyat hizmetinde bulunan Muzaffer Arslan, Kahramanmaraş’ta hastanede tedavi altına alındı.


  Raylı sistem 90 bin özel aracın trafiğe çıkmasını önlüyor

İstanbulluların ulaşımda kullandığı araçlara dair bir araştırma yaptırdıklarını belirten İstanbul Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Süleyman Pektaş, “Raylı sistemler İstanbul’da günde yaklaşık 90.000 özel aracın trafiğe çıkmasını önlüyor” dedi.


  Kendimize yetecek suyumuz var

Türkiye’de bu yıl yaşanan su azlığının doğrudan kuraklığa bağlanarak su üzerinde oynanan oyunların gizlenmeye çalışıldığını iddia eden Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Diren, “Ülkemizin kendine yetecek kadar suyu vardır” dedi.


  Yüksek tansiyon hastalarına tavsiyeler

Aşırı sıcakların geri gelmesi, hipertansiyon hastalarının sağlığını olumsuz etkiliyor.


  Doğum yapacaklara sıcak hava uyarısı

Yaz ayları, hamileliğinin sekizinci ve dokuzuncu aylarına gelmiş anneler için çeşitli zorlukları da beraberinde getiriyor.


  Kalp krizi sıcaklarla yakından bağlantılı

Sıcaklığın ve nem oranının artması ile güneş ışınlarının direkt gelmesi, özellikle kalp-damar, astım ve tansiyon hastası olanlar için büyük tehlike oluşturuyor.


  Sigara ve alkol sinsi düşmanlardır

Bayrampaşa Devlet Hastanesi Başhekimi ve Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Fahrettin Özkan, geçtiğimiz günlerde 104.4 ‘Bizim Radyo’ya misafir oldu.


  Hırsızlıkların yarısı açık pencereden

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcak hava sebebiyle açık bırakılan kapı ve pencereler hırsızlara davetiye çıkarıyor.


  Susuz ve hijyenik ortam nasıl sağlanır?

Önümüzdeki günlerde yaşanacak su sorununun halk sağlığını kötü etkilememesi için Sağlık Bakanlığı çalışma başlattı.


  Yabanî hayata su takviyesi

Ankara Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, susuz bir yaz mevsimi geçiren Ankara ve çevresindeki ormanlarda yabani ve evcil hayvanlar için su takviyesinde bulunuyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri