Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

‘Demirden İpekyolu’ hayata geçecek

“Demirden İpekyolu’’ olarak da adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı Projesi hayata geçiriliyor. Ulaştırma Bakanlığı, hattın Türkiye’deki bölümünün yapımı için açtığı ihalenin tekliflerini 31 Ağustos 2007 tarihinde alacak.

Ulaştırma Bakanlığı, “Demirden İpekyolu’’ projesini hayata geçirmek üzere hattın Türkiye’deki 76 kilometrelik demiryolunun yapımı için 16 Temmuz 2007 tarihinde ihale açtı. Gürcistan sınırına kadar uzanan ve çift altyapıyı öngören ihale, beklenenin üzerinde ilgi gördü. Bugüne kadar 50’ye yakın firma şartname satın aldı. Yatırım programında bedeli 380 milyon YTL olarak belirlenen projede, Gürcistan, Türkiye ile eş zamanlı olarak sınırları içindeki Ahılkelek’ten Tiflis’e kadar uzanan 29 kilometrelik bölümün yapımını gerçekleştirecek. Projenin hayata geçirilmesi ve Marmaray Projesinin de tamamlanmasıyla Avrupa’dan Asya’ya kesintisiz demiryolu bağlantısı sağlanacak.

Proje, stratejik yönlerinin yanı sıra demiryolundan yolcu ve yük taşımacılığı alanlarında Türkiye’ye önemli avantajlar getirecek. Türkiye’deki demiryollarından yıllık toplam 19,5 milyon ton yük taşınırken, sadece bu hatta taşınan yıllık yük miktarının uzun vadede 30 milyon tona ulaşması hedefleniyor.

/ ANKARA

04.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran’dan, işadamlarına yatırım dâveti

  Tüketiciler 78 milyar YTL borçlu

  Alanya’da kuyumcular kepenk kapattı

  Fındık, 1.2 milyar dolar kazandırdı

  Doğalgaz, en ekonomik yakıt

  Dış açığın yüzde 58’i üç ülkeden

  İsrail’le ticaret arttı

  ‘Demirden İpekyolu’ hayata geçecek


 Son Dakika Haberleri