Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Alanya’da kuyumcular kepenk kapattı

Antalya’nın Alanya ilçesi ve beldelerinde ekonomik sıkıntılar yaşayan 150 kuyumcu kepenk kapattı. Önceki yıllarda Alanya’da 400 kuyumcu faaliyet gösterirken bu rakamın 2007 yılında 250’ye düştüğü öğrenildi.

Alanya’da kuyumculardan bazıları kepenk kapatarak farklı bir işe yönelirken, bazıları ise ilçeyi terk ediyor. Kepenk kapatan kuyumcuların artmasını ilçeye gelen parasız ve kalitesiz turistlere bağlayan esnaflar, “Para harcamamak için karnını simitle doyuran turistleri istemiyoruz.” diyor.

Alanya Kuyumcular Odası Başkanı Serdar Köseoğlu, ilçe ve beldelerde faaliyet gösteren 150 kuyumcunun ekonomik sıkıntılar sebebiyle işyerini kapattığını söyledi. 2005 yılında Oda’ya kayıtlı üye sayısının 400 civarında olduğunu söyleyen Köseoğlu, “Ancak bu sayı 2007 itibariyle 250’ye düştü. Artık günümüzde dünyanın her yerinde altın bulmak mümkün. Örneğin Almanya, Hollanda gibi ülkelerin her sokağında Türk kuyumculardan alış veriş yapılabiliyor. Buraya gelen turistler, kendi ülkelerinde de aynı fiyatlara altın alabiliyorlar. Bunun yanı sıra Avrupa’da euroya geçiş, ekonomik bir kriz yarattı. Turistlerin de alım güçleri düştü. Artık altın alamaz hale geldiler. Yerli halkımız da eskiden altın alırdı, yatırım yapardı. Ancak altın fiyatları uzun süredir artmadığı için yatırım da yapılmıyor.” dedi.

/ ANTALYA

04.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran’dan, işadamlarına yatırım dâveti

  Tüketiciler 78 milyar YTL borçlu

  Alanya’da kuyumcular kepenk kapattı

  Fındık, 1.2 milyar dolar kazandırdı

  Doğalgaz, en ekonomik yakıt

  Dış açığın yüzde 58’i üç ülkeden

  İsrail’le ticaret arttı

  ‘Demirden İpekyolu’ hayata geçecek


 Son Dakika Haberleri