Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye, 18 İslâm ülkesiyle gümrük duvarlarını kaldırıyor

Türkiye, 18 İslâm ülkesi ile tercihli ticaret sistemi kurarak gümrük duvarlarını kademeli olarak kaldırmaya hazırlanıyor. Haber7.com’da yer alan habere göre Eylül ayında imzalanacak anlaşma ile Türkiye; BAE, Bangladeş, Fas, Gine, İran, Kamerun, Katar, Libya, Lübnan, Maldivler, Malezya, Mısır, Pakistan, Senegal, Suriye, Tunus, Uganda ve Ürdün ile yüksek gümrük ve tarife dışı engelleri ortadan kaldıracak.


İSPANYA ÖRNEĞİ

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi ve AB uzmanı Doç. Dr. Hakan Yılmaz, Türkiye’nin AB sürecinde en önemli konuların insan hakları ve demokrasi olduğu

DSP ve SHP oyları olmasaydı CHP de baraj altında kalırdı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ‘’DSP, SHP ve ANAVATAN’ın oyları olmasaydı, CHP ne yazık ki barajın altında kalırdı” dedi.


  Erdoğan Köşk’te

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı bugün Çankaya Köşkü’nde kabul edecek. Cumhurbaşkanı Sezer’in, Erdoğan’ı yeni hükümeti kurmakla görevlendirmesi bekleniyor.


  Köprü ve otoyollar özelleştirilecek

Türkiye’de 1986 yılından bu yana 29,3 milyar dolarlık özelleştirme geliri elde edildi. Bu güne kadar gerçekleştirilen en büyük özelleştirmeler arasında ise Türk Telekom, Tüpraş, Erdemir, Petkim, İzmir Limanı, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Zincirlikuyu arazisi, Mersin Limanı, Araç Muayene İstasyonları ve Eti Alüminyum bulunuyor.


  Yemin töreni 10 saat sürdü

23. Dönem Parlamentosu’nda andiçme (yemin) önceki gün geç saatlerde töreni sona erdi. Geçici Başkan Şükrü Elekdağ’ın saat 15.00’de birleşimi açmasıyla başlayan törende, 1 saat ve 15 dakika olmak üzere iki kez ara verildi. Saat 01.20’de sona eren tören, verilen aralarla yaklaşık 10,5 saat sürdü.


  Halkın iradesine saygı gösterilmeli

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu Başörtüsüne Özgürlük mücadelesinde 120. haftayı geride bıraktı. Grup adına bir basın açıklaması yapan MAZLUMDER Kocaeli Şube Başkan Yardımcısı Nigar Gümrükçüoğlu, hem muhalefetin hem de iktidarın, halkın iradesine saygı göstermesi gerektiğini hatırlattı. Gümrükçüoğlu, “Türkiye demokrasisi, asıl sınavını bundan sonra verecek” dedi.


  “Meclis Başkanlığı için adaylar çıksın, görelim”

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ‘’Meclis Başkanlığı için adaylar çıksın, görelim. Bize ihtiyaç kalmadan, uygun, içimize sindirebileceğimiz bir adayın çıkacağını umut etmek istiyorum. Katkı vereceğimiz bir aday olursa, içtenlikle destekleriz’’ dedi.


  Cumhurbaşkanı seçimi bilmecesi hâlâ sürüyor

Cumhurbaşkanını halkın seçmesini öngören Anayasa değişikliği referandum takvimi işlemeye devam ediyor.


  Grevin etkisi büyük olur

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Türk Hava Yolları’nda (THY) yaşanan sürecin, sadece bu kurumun değil, Türkiye’nin geleceğini de etkileyecek çok önemli bir süreç olduğunu herkesin çok iyi bilmesi gerektiğini bildirdi.


  Danıştay, Zorlu lehine karar verdi

Danıştay 13. Dairesi, İstanbul Levent’teki 96 bin 505 metre karelik Karayolları Genel Müdürlüğü arazisinin Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş’ye satışına ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararının yürütmesinin durdurulması istemini reddetti.


  AB ile ortak nakliye uçağı üretimi başladı

Türkiye’nin 5 Avrupa ülkesiyle ortak geliştirdiği Geleceğin Büyük Nakliye Uçağı (A400M) projesinde, ilk uçağın parçalarının birleştirilmesi işlemlerine başlandı.


  Seçmen listeleri askıya çıkıyor

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini öngören Anayasa değişikliği paketinin 21 Ekimde oylanacağı referandum için seçmen listeleri bugün sabah muhtarlıklarda askıya çıkarılacak. Listeler, 19 Ağustos Pazar gününe kadar askıda kalacak.


  UMKE timleri hazır

Sağlık Bakanlığınca, Marmara depreminin ardından 2003 yılında 11 ilde kurulan ve profesyonel kişilerden oluşan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’nin (UMKE), muhtemel tabii afetlerde her an görev alacak şekilde hazır oldukları bildirildi. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu ve Bölge Koordinatörü Doğan Barbaros, UMKE ekiplerinin ikisi doktor ve 4’er kişilik sağlık personeli timlerinden oluştuğunu söyledi.


  Okulumuz karalanmasın

İstanbul Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi’yle ilgili gündeme gelen haberler üzerine, Okul Aile Birliği, bir açıklama yaptı.


  Kemerinizi takmayı ihmal etmeyin

Emniyet kemeri kullanılmayan bir otomobil saatte 80 kilometre hızla duvara çarptığında sürücü ve yolcuların 200 milisaniye (saniyenin binde biri) içerisinde ağır yaralandığı ya da öldüğü bildirildi.


  Güneş ışınları artık daha etkili

Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aysel Gürler, artan sıcak hava ve ozon tabakasının delinmesi sebebiyle zararlı güneş ışınlarının etkisinin arttığını söyledi.


  Çığ tehlike haritası çıkarılıyor

Türkiye’de ilk kez bir dağın çığ tehlike haritası çıkarılıyor. Afet İşleri Genel Müdürlüğü’nün TÜBİTAK desteğiyle yürüttüğü proje ile Aladağlar bölgesinin çığ riski açısından tehlike haritası oluşturulacak ve güvenli rotaları belirlenecek.


  Kadınlar, medyaya malzeme olmasın

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aliye Mavili Aktaş, aile içinde şiddete maruz kalan kadının çocuklarına şiddet uygulama ihtimalinin de yüksek olduğunu söyledi.


  Turistler menemen ve gözlemeyi sevdi

İzmir’in turistik ilçesi Çeşme’de, liman karşısında gözlemeci dükkânı işleten Şen ailesi, 6 yıldır, menemen ve gözleme gibi Türk lezzetlerini yabancı turistlerle tanıştırıyor.


  Solucan gübresi pazarlayacak!

Antalyalı fide üreticisi iş adamı Nazmi Acar, belki de hiç kimsenin aklına gelmeyecek bir iş kolundan para kazanmak üzere yola çıktı.


  Avrupa’da 1 ayda 1 yıllık orman yandı

Avrupa Birliği’nin son bir ayda kıt’a genelinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili açıkladığı veriler durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor.


  Kalan ömrünü eşine adadı

Öğretmen emeklisi 76 yaşındaki Şadi Kara, beyin kanaması sebebiyle 3 yıldır yatağa mahkum olan eşine gece gündüz demeden çocuğu gibi bakıyor.


  Kask takmadan motosiklete binmeyin

Vatandaşların ulaşım kolaylığı sebebiyle motosiklete yöneldiklerine işaret eden uzmanlar uyarıyor: “Kask hayat kurtarıyor, motosikletinize kask takmadan sakın binmeyin.”



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri