Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

"Bush’un Ankara’daki muhatapları askerlerdi"

Washington Post gazetesi, Bush yönetiminin generallerin müdahalesine karşı koyma konusunda başarısız olduğu ve şimdi, uzun dönemdir Washington’un Ankara’daki ana müttefiki olan askerleri kışlalarına geri gönderen seçiminin getirdiği değişimler ile uğraşmak zorunda olduğunu yazdı. Yazıda, Amerikalı siyasetçilere Ankara modelini desteklemeleri çağrısında bulunuldu.


Maliki istifaları kabul etmedi

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, hükümetindeki 6 Sünnî bakanın istifasını kabul etmedi. Irak Başbakanlığından bir kaynak, istifalarını geçen hafta sunan

ABD’li askere 110 yıl hapis

Irak’ta 14 yaşındaki Iraklı bir kıza tecavüz ettikten sonra kızı ve ailesini öldürmekten suçlu bulunan ABD’li asker, 110 yıl hapis cezasına çarptırıld


  İran: Atom programımız aynı hızla devam ediyor

İran, atom araştırmaları programının aynen sürdüğünü, uranyum zenginleştirme etkinliğinin durdurulmasının söz konusu olmadığını bildirdi.


  İran’da rock konserine gidenlere ceza

İran’ın Kerec şehrinde, polisin bir rock konserine yaptığı baskında, aralarında yabancılar da bulunan 230 kişi gözaltına alındı.


  Demokratlardan Bush’a tepki

ABD’de Senato’nun ardından Temsilciler Meclisinin de terörizme karışmasından şüphelenilen dünyanın her yerindeki kişilerin telefon ve elektronik haberleşmelerinin, mahkeme kararı olmaksızın Amerikan istihbarat örgütlerince izlenebilmesine imkân sağlayan yasa tasa-rısını kabul etmesine sol kanat demokratlar tepki gösterdi.


  BM’den iklim değişikliği sitesi

BM, iklim değişikliğiyle mücadele konusunda yaptığı faaliyetler hakkında bilgi veren yeni bir internet sitesi kurdu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri