Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Aksaray’a gidince bunları yapmadan dönmeyin

Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Hamza Zengin, Aksaray’ın MÖ 8 bin yılına kadar uzanan tarihi, günümüze kadar hüküm süren çeşitli medeniyetlere ait kültürel varlıkları, tabi güzellikleriyle Kapadokya’nın önemli bir parçası konumunda olduğunu söyledi.



Hanımlardan yaz okulu

Yeni Asya Anadolu Yakası Hanımlar Eğitim Komisyonunun faaliyetleri bünyesinde daha önceki yıllarda yaz aylarında yapılan Kur’ân Kursu, bu yıl yaz okulu projesine dönüştürülerek, 5 hafta içinde eğitim verildi. Eğitim Komisyonu üyelerinden Psikolog Danışman Zeliha Özpamukçu ve eğitimci arkadaşları tarafından yürütülen ev ortamını okula dönüştürme programı hayli ilgi gördü ve beğeni kazandı.



Kültür yoksa, şehir de yoktur

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Enis Yeter Harput’taki betonarme yapıların cephe giydirme ile geleneksel dokuya uygun hale getirilmesi gerektiğini bildirdi.



İnsanlık dramına sergili çözüm

İnsanlığın acılarına şahitlik etmek ve elde edilecek gelir ile Nijer’de yaşanan insanlık dramı susuzluğa çare olmak amacı ile hazırlanan ‘Felaketlerin ve Sömürgenin Kıskacında’ Fotoğraf Sergisi İstanbul Sanayi Odası Odakule Sanat Galerisi’nde açıldı. Fotoğraf san’atçısı Ahmet Bilal Arslan’ın ilk kişisel sergisi olan Felâketlerin ve Sömürgenin Kıskacında Fotoğraf Sergisi’nde uzak diyarlardan çarpıcı insan manzaraları yer alıyor.



Nasuhpaşa restorasyonunda sona doğru

Aydın’da bulunan Nasuhpaşa Külliyesi’nin restorasyonundan sorumlu Mimar Ozan Kılıç, ‘’Yaptığımız restorasyon çalışması umarım Zincirlihan ve Gümrükönü Hamamı gibi Aydın’ın diğer kültürel varlıklarının ayağa kaldırılmasına örnek olur’’ dedi.



“Susuz gerçekler”in galibi İtalyan san’atçı

Bursa Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilen ‘’1. Uluslararası Karikatür Bienali’’ kapsamında ‘’Sudan sebepler, susuz gerçekler’’ adı altında düzenlenen karikatür yarışmasını, İtalyan san’atçı Agim Sulaj kazandı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri