Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Stadyumların nabzo tutulacak

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, İstanbul’daki İnönü, Olimpiyat, Ali Sami Yen ve Şükrü Saraçoğlu stadyumlarının sıcaklık, nem, rüzgar yön ve şiddeti gibi meteorolojik parametrelerini maç saatlerinden önce kurumun internet sitesinde yayınlayacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Adnan Ünal, insan hayatının her kesitinde meteorolojinin faydası olduğuna inandıklarını söyledi. Bu amaçla yola çıkarak yeni hizmet sunmaya başladıklarını anlatan Ünal, İnönü, Olimpiyat, Ali Sami Yen ve Şükrü Saraçoğlu stadyumlarının sıcaklık, nem, rüzgar yön ve şiddeti gibi meteorolojik parametrelerinin maç saatlerinden önce kurumun internet sitesi ‘’www.meteor.gov.tr’’ üzerinden yayınlanacağını bildirdi.

Çalışmanın şu anda test aşamasında olduğunu ifade eden Ünal, amaçlarının sistemi Süper Lig’de takımları bulunan tüm illere yaymak olduğunu söyledi.

Yapılan işin bir ‘’tahmin çalışması’’ olduğunun unutulmamasını isteyen Ünal, şöyle konuştu: ‘’Tabii ki bu bir tahmindir. Siz 100 günlük bir tahmin yaparsınız. Kar yağışı ya da sıcaklık değeri verirsiniz ama tahminlerimizin bir de yüzde 15’lik tutmama payı vardır. Yüz yağıştan ya da 100 sıcaklıktan ya da 100 rüzgar yön ve şiddeti tahmininden 7-8 tanesi tutmamış olabilir. Bu risktir ve her zaman bu mevcuttur. Sistemi arkadaşlarımızla 1-2 ay boyunca değerlendireceğiz. Şayet spor camiasında yer bulursa, böyle bir programı isterlerse, bu istek bize yansırsa biz bunu devam ettireceğiz.

İnsanlar, stadyumlara gitmeden önce bizim sitemizi ziyaret ederlerse nasıl giyineceklerini, yanlarında ek kıyafet ya da şemsiye anlamında bir şey götürmeleri gerekli mi bunu görecekler. Yani, insan sağlığı açısından önemli bulduğumuz için projeyi oluşturduk. Dünyada görülmemiş bir hizmettir.’’ Ünal, birkaç gün önce kendisine bir olayın aktarıldığını anlatarak, ‘’Ankara ya da İstanbul’da bir futbolcu arkadaşımız antrenman sırasında aşırı sıcak nedeniyle baygınlık geçirmiş. Bu olaydan sonra kulüp yöneticileri bizi arayarak, ‘artık, meteorolojik değerlendirmeleri dikkate almadan antrenman yaptırmayacağız’ dediler. Bu sevindirici bir olaydı’’ diye konuştu.

06.08.2007


 

Süper Kupa logosuna soruşturma

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yapılan Süper Kupa maçı öncesinde, Beşiktaş kulübünün logoda sarı-lacivert renklerin kullanıldığına dair gösterdiği tepki üzerine, Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Kupa logosu konusunda soruşturma başlatıyor.

Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, federasyonun gerekli incelemeyi yaptığı ve baskıları yapan firmanın önceden verilen renk değerlerini uygulamadığını belirlediği kaydedilerek, ‘’Konuya ilişkin idari soruşturmayı da derhal başlatan Türkiye Futbol Federasyonu, baskıları yapan firma hakkında ise hukuki süreci başlatma kararı almıştır. Türkiye Futbol Federasyonu, ilki geçen sezon oynanan Galatasaray-Beşiktaş Süper Kupa Finali’nde de kullanılan logonun değiştirilmeden ve gerçek renk değerleriyle bundan sonra da kullanılmaya devam edilmesi kararında birleşmiştir’’ denildi.

06.08.2007


 

"Gol bölgesinde eksiklerimiz var"

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Karşıyaka ile oynadıkları oyundan memnun olduğunu, ancak gol pozisyonlarını değerlendirmede eksikleri bulunduğunu söyledi. Feldkamp, ilk 11’i ligin ilk maçından 1 gün önce belirleyeceğini belirterek, Lincoln, Sabri ve Ayhan dışında 24 oyuncuyla İzmir’e geldiklerini söyledi.

Feldkamp, şöyle konuştu: ‘’Ümit Karan oyun başında çok kişinin rahatlıkla gol yapabileceği pozisyonu değerlendiremedi. Sanırım bu pası beklemiyordu. Hakan ise 3 haftalık sakatlıktan çıkmasına karşın, maçta değerli bir futbolcu olduğunu gösterdi, duran toplarda geriye gelerek arkadaşlarına yardımcı oldu.’’

Oyundan genel olarak olarak memnun olduğunu kaydeden Feldkamp, ‘’Ama girdiğimiz gol pozisyonlarını değerlendirmede eksiğimiz vardı. 4 gol daha atmamız gerekirdi. Bu kadar gol pozisyonuna girdiğimiz maçlarda her zaman 1-0 kazanamayabiliriz. Bunun çok zor olduğu maçlar da olabilir. Onun için bu pozisyonları değerlendirmemiz gerekir’’ dedi.

06.08.2007


 

Emre: Transfer görüşmeyeceğim

Galatasaray’da kadro dışı bırakılan futbolcu Emre Aşık, hiçbir kulüp ile transfer görüşmesi yapmayacağını ve sözleşmesi sona erene kadar Galatasaray’da kalacağını söyledi.

Emre, kendi internet sitesinde yaptığı açıklamada, 1,5 yıl önce transfer olduğu Galatasaray’da sorumluluklarını iyi bir şekilde yerine getirdiğini ifade etti. Görev aldığı bütün takımlarda her zaman giydiği formanın hakkını vermeye çalıştığını dile getiren Emre, şu ifadeleri kullandı: ‘’Bu noktada, bu tarihten sonra hiçbir kulüple transfer görüşmesi yapmayacağımı, sözleşmem sona erene kadar kendi kulübümde kalacağımı, zamanı geldiğinde de futbolu çok sevdiğim sarı-kırmızılı formam üzerimdeyken bırakacağımı saygıdeğer Galatasaray camiasına ve futbol kamuoyuna saygılarımla arz ederim.’’

06.08.2007


 

Trabzon'da taraftar isyanı

Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi’nde bazı taraftarlar imza kampanyasıyla yönetimi istifaya davet ederken, eski başkanlardan Mehmet Ali Yılmaz’ın kulübün başına gelmesini istediler.

Bordo-mavili taraftarlar yaptıkları açıklamada, Trabzonspor’un son yıllardaki başarısızlığına çok üzüldüklerini belirterek, mevcut yönetimin görevi bırakmasını istediklerini söyledi.

06.08.2007


 

Türk tenisinin kalbi G. Antep

Tenis Federasyonu Başkanı Azmi Kumova, tenis sporunun ülke genelinde hızla yaygınlaştığını, ancak bu hızın G. Antep’te baş döndürücü olduğunu bildirdi.

Kumova, federasyon olarak G. Antep’teki kulüpleri yakından takip ettiklerini, sporun hızla yaygınlaştığını ve toplumun her kesiminin tenis sporuna karşı ilgili olduğunu gördüklerini belirtti.

06.08.2007


 

Kaka, Milan’da kalmak istiyor

Sky Italia’ya konuşan Brezilyalı yıldız Kaka takımında çok mutlu olduğunu ve aktif futbol hayatının sonuna kadar Milan’da kalmak istediğini belirtti. İspanyol Mundo Deportivo Gazetesi’yse yıldız oyuncunun kulübüyle yeni bir sözleşme imzalamaya hazırlandığını duyurdu.

Kaka’nın Russian Railways Cup için Moskova’da bulunan Milan ve Real Madrid takımlarının otobüsleri yan yana dururken yanlışlıkla Real Madrid otobüsüne binmesiyse İspanyol Basını’nda haber oldu. Kaka bu konuyla ilgili olarak da “Sadece ben değil, tüm takım yanlış otobüse bindik. Bu Carlo Ancelotti’nin yaptığı bir şakaydı. Açık konuşmak gerekirse son dönemde Real Madrid ve benimle ilgili tüm yazılanlar bir şakadan ibaret olmalı çünkü ben Milan’da çok mutluyum” dedi.

06.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri