Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Küresel ısınmanın diğer yüzü

Daha birkaç yıl öncesine kadar insanlığın teknoloji ve sanayideki gelişmeleri, birer insan olarak hepimizi heyecanlandırır, bu gelişmelerle beşeriyetin bir ferdi olarak iftihar ederdik. Ancak son yıllarda teknoloji ve sanayi, insanlığa getirdiklerinden çok insanlıktan götürdükleriyle konuşulur oldu. 10-15 yıl önce telâffuz edilen ve sonra tekrar gündemden düşen “ozan tabakası deliniyor” şeklindeki yakınmaları bilmem hatırlar mısınız?



BSF/Cavendish Sinema-TV Okulu 2. yılında

Türkiye’de sinema-televizyon eğitimine ve sektörüne yeni bir soluk ve yeni bir açılım getirmek amacıyla geçtiğimiz yıl 31 Ekim’de öğrenime başlayan BSF Akademi / Cavendish Sinema-TV Okulu bu yıl ikinci yılına giriyor. Geçen yıl devam eden öğrenciler başarılı bir şekilde 2. sınıfa geçtiler.



Ümraniye Belediyesi’nden genç yeteneklere fırsat

Düzenlediği şiir, hikâye ve resim yarışmaları ile yeni yeteneklere fırsatlar sunan Ümraniye Belediyesi, yarışmalarda dereceye giren eserleri de kitaplaştırıyor. Belediye 2004’den bu yana 13 kitap yayımladı. Şiir, hikâye ve resim yarışmaları düzenleyerek yeni yeteneklere imkân sunan Ümraniye Belediyesi, edebiyat dünyasına yaptığı katkıları yarışmalar sonrasında da sürdürüyor.



Vuslat okuyucularına vasıl oldu

Vuslat dergisi 74. sayısında “Kitle iletişim Araçlarının ürettiği Popüler Kültür: Şirk Kültürüdür” başlıklı kapak dosyası ile okuyucularıyla buluşuyor. Bu sayıda Mustafa Özcan, Ahmed Kalkan, Demet Tezcan, Atasoy Müftüoğlu, Ferid Aydın yazılarıyla katkıda bulunuyorlar.



Hadi akraba ziyaretine

Eğlenceli din eğitimi dergisi Birdirbir’in, “akrabalık bağları” konulu 11. sayısı yayımlandı. Tatil günlerinin de vazgeçilmezleri arasında yer alan Birdirbir, çocukların hem hoşça vakit geçirmelerini sağlıyor hem de dinimizin hayatı güzelleştiren bilgilerini onlarla buluşturuyor.



Nusaybin buluşması

4 yıldan beri düzenli olarak yapılan ve geleneksel hale getirilen “Yeni Asya Okuyucuları Nusaybin Buluşması” Nusaybin Beyazsu mevkiinde gerçekleştirildi. Yayın, eğitim ve sosyal konuların görüşüldüğü buluşma, Kur’ân-ı Kerim ve Risale-i Nur dersiyle başladı.



26 filme 5 milyon YTL’lik destek

Sinema Destekleme Kurulu, yılın ikinci yarısında uzun metrajlı filmlerden 22’sine ‘’Yapım’’, 4’üne ‘’Yapım Sonrası’’ olmak üzere toplam 5 milyon 400 bin YTL destek verilmesini kararlaştırdı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri