Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Bu manzara bazılarını korkuttu...

Kürt sorununun sürmesini ve özellikle de PKK terörünün bitmemesini isteyen çevreler var. Bunlar akan kandan besleniyorlar. Bu sayede güçleniyorlar. Bir bölümü hem para, hem de prestij kazanıyor, diğer bölümü de varlıklarını sürdürebiliyorlar.



Asker abiler kızar sonra!

Galiba kimileri daha hâlâ farkında değil. Ayaklar hâlâ yere basmıyor anlaşılan. Oysa, ayakları yere basmadığı için seçim öncesi Türkiye’yi doğru okuyamamış, bu yüzden 22 Temmuz’un gelişini görememişlerdi.



Demokrasi satmıyor, silâh verelim

Bush yönetiminin, İran’a karşı denge oluşturmak amacıyla başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkelerine 20 milyar dolarlık silah satacağını açıklaması, Ortadoğu’nun geleceği üzerindeki tartışmaları yeniden alevlendirdi. Plan çerçevesinde, “İsrail ile iyi ilişkilerinden” dolayı Mısır’a da 13 milyarlık bir yardım (yani rüşvet) öngörülüyor.



Hani iki Türkiye vardı?

Türkiye ilginç bir ülke. Kavgaların önemli bir kısmı sahici değil. Medyanın pohpohladığı kavgalar statükonun da işine gelince, ortaya ürkütücü bir manzara çıkıyor. Ancak bu manzara, gerçeği yansıtmıyor; en azından gerçeğin tamamını yansıtmıyor.



Onlarla uzlaşılmaz

Ahmet Altan, internet sitesi ‘gazetem.net’teki “Hadi Kemalist Olalım” başlıklı yazısında şöyle diyor: “Yeni bir döneme geçerken kavgayı uzatmaya da gerek yok. Onların dediğini yapalım. Biz de Kemalist olalım. Mehmet Altan geçenlerde yazdı. Basit bir şartımız var. Kemalizm’in altı okundan ‘devletçiliği’ çıkartalım yerine ‘demokrasiyi’ koyalım. (...)”



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri