Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hava sıcaklığı yeniden artacak

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, hava sıcaklığının, kuzey kesimlerde Ağustos ayı normalleri civarında, güney ve iç kesimlerde ise normallerin üzerinde seyrettiği belirtilerek, sıcaklık değerlerinin, Marmara ve Karadeniz kıyılarında 28-30, Güneydoğu Anadolu ile iç kesimlerde 36-39, Güney Ege ve Akdeniz’de de 33-35 derece civarında olduğu ifade edildi.


Kendi isteğimle aday olmadım

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, dün Meclis’te yaptığı açıklamayla yeni dönemde TBMM Başkanlığı’na aday olmadığını bildirdi. “Milletin emanetini bu dön

Bir damladan ne çıkar?

Küresel ısınmanın gündeme gelmesiyle önemi bir kat daha ortaya çıkan suyun bir damlası bile hem tüketimin artmasına hem de faturaların kabarmasına seb


  Feci kaza: 24 ölü

Sivas-Malatya Karayolu’nda sebze yüklü kamyon ile fındık işçilerini taşıyan minibüsün kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 24 kişi hayatını kaybetti.


  Solana ve Roth’tan sıcak AB mesajları

Alman Yeşiller Partisi’nin eş başkanı Claudia Roth, Alman ZDF televizyonuna yaptığı açıklamada “Türkiye’nin AB’ye kayıtsız şartsız katılmasını istiyorum” dedi.


  Avrupa’dan DTP için “bilirkişi heyeti” geliyor

Avrupa Konseyi’ne bağlı bir heyet, DTP’li belediye başkanlarına karşı açılan davaları takip etmek için Türkiye’ye bir “bilirkişi heyeti” gönderiyor.


  Ankara’nın suyu TBMM gündeminde

CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, başşehireki su kesintilerini verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.


  Yargıtay, Çelik’in kazandığı tazminat kararını bozdu

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, “Hummer cipli misafire 9.8 trilyonluk ihale’’ haberinden dolayı Hürriyet gazetesinin Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve eşine manevî tazminat ödemesine hükmeden yerel mahkeme kararını bozdu.


  Dinçer: Yeni ÖSS sistemi dershaneleri ihya edecek

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim Terbiye Kurulunun ÖSYM ile görüş alış verişi yaparak hazırladığı ve üniversiteye giriş sisteminde köklü değişiklikler öngören yeni düzenleme çalışmalarını eleştirerek, “Yeni sistem dershaneleri ihya edecek’’ dedi.


  AKP’den Yalçınbayır’a cevap geldi

AKP TBMM Grup Başkanlığı, eski AKP Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır’ın, “yurtdışına gönderilecek milletvekillerinin kura ile tesbit edilmediği, yönetime yakın isimlerin resmî ziyaretlere katıldığı’’ iddiasının asılsız olduğunu belirtti.


  28 adet tabanca ele geçirildi

Mardin’de Irak’tan getirilen değişik çap ve markalarda 28 tabanca ele geçirildi, 7 kişi tutuklandı.


  Erenköy Direnişi törenle kutlanacak

KKTC’de Şanlı Erenköy Direnişinin 43. yıl dönümü ve direniş sırasında şehit düşenler için yarın Erenköy’de tören düzenlenecek.


  Yaylalar birleşecek

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Türkiye’de şimdiye kadar yapılmamış bir proje hazırlayarak Karadeniz yaylalarını birleştirmeyi planladıklarını söyledi.


  Savaş suçlularına Ukrayna yolu gözüktü

Ukrayna’nın, Hollanda’nın Lahey kentindeki eski Yugoslavya savaş suçları mahkemesi ile, savaş suçlularını cezaevine kabul edeceğine dair anlaşma imzaladığı bildirildi.


  Doğu Akdeniz’de petrol gerginliği tırmanacak

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, Doğu Akdeniz’de petrol ve doğal gaz arama çalışmaları konusunda gerginliğin tırmanmasının beklenmesi gerektiğini söyledi.


  Yazıcıoğlu, partisine döndü

Bağımsız Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu’nun, Büyük Birlik Partisi’ne (BBP) katılmasıyla, TBMM’de temsil edilen parti sayısı 7’ye çıktı.


  TBMM Başbakanlık Divanında dağılım

23. Dönem parlamentosundaki TBMM Başkanlık Divanında, TBMM Başkanının dışında AKP 10, CHP 3, MHP 2, DTP 1 üyeyle temsil edilecek.


  “Gül ‘devlet kararı’ ile Cumhurbaşkanı olacak”

TRT’1’de Sabah Haberleri Programına konuk olan ve Gülden Özel’in sorularını cevaplayan Zaman Gazetesi Yazarı Tamer Korkmaz, Meclis başkanlığı seçimi, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve yeni kabine kurulması sürecini değerlendirdi.


  Umut Vakfı’ndan, silâh çağrısı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün kabine üyelerine hediye ettiği silahlar tartışmaya sebep oldu.


  DPT Parti Meclisi toplandı

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Parti Meclisi (PM) toplandı.


  CHP aday göstermeyecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, TBMM başkanı seçimi için partisinin aday göstermesinin söz konusu olmadığını belirterek, ‘’Çoğunluk partisinin öngördüğü aday seçilir.


  Küresel ısınma orman yangınlarını tetikledi

İzmir Orman Bölge Müdürlüğünün kontrolünde bulunan İzmir ve Manisa’da, 7 ayda çıkan yangınlarda tahrip olan orman alanı miktarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50’den fazla arttığı öğrenildi.


  Yangınlara ‘termos’ çözümü

Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü, orman yangını çıkış sebepleri arasında ilk sıralarda yer alan, ‘’Çoban ateşi’’nin önüne geçebilmek amacıyla ilçedeki çobanlara termos dağıttı. İlçeye bağlı köyleri ziyaret ederek, 105 çobana termos veren Orman İşletme Müdürü Hakkı Türkoğlu, orman yangınlarının yüzde 97’sinin insanların sebep olduğu ihmal ve dikkatsizlikten kaynaklandığını söyledi.


  Murat'ın da suyu azaldı

Muş’ta aşırı sıcaklar sebebiyle Murat Nehri’ndeki su seviyesinin azaldığı, nehir tabanındaki kayalar ortaya çıkmaya başladı.


  Sokak hayvanları susuz kalmasın

Kuraklık sebebiyle su kaynaklarının kuruması sonucu bütün ihtiyaçlarını sokaktan karşılayan sokak hayvanları için de susuz kalma tehlikesi ortaya çıktı.


  Sismail 'Keşke' dememek için geliyor

Toplumun deprem konusunda bilinçlenmesi için başlatılan Depreme Duyarlılık Günleri Projesi başlatıldı.


  Yine terör saldırısı 1 üsteğmen şehit

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK üyelerinin döşediği mayının patlaması sonucu, 1 üsteğmen şehit oldu.


  6 ev kül oldu

Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Suluca köyünde çıkan yangında ilk belirlemelere göre 6 ev yandı. Suluca köyününü Yukarı Mahallesi’nde Ahmet Yakşi’ye ait evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.


  Ankara’da yağmur duâsına çıkılacak

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Ankara’da yağmur duasına çıkılacağını söyledi.


  Öğrenciler, kursta öğrendiklerini sergiledi

Yaz Kur’ân kursuna katılan öğrenciler yaz boyunca kursta öğrendiklerini sergilediler.


  Ankara 3 gün susuz

Demetevler’de ana borunun patlaması nedeniyle Ankara geneli 48-72 saat arasında su alamayacak. Ardından bütün kente “doyana kadar kesintisiz” su verilecek.


  Kesintiler halk sağlığını tehdit ediyor

Ankara Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur, su kesintilerinin şebeke suyunun kirlenmesine neden olduğunu ifade ederek, “Sular verildikten sonra kaynatılmadan içilmemeli, diş bile fırçalanmamalıdır” dedi.


  Her öğrenciye kredi

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, YURTKUR’a başvuran her öğrencinin ya burs ya da öğrenim kredisi alacağını belirterek, ‘’Ona bağlı olarak katkı kredisini de mutlaka alacak’’ dedi.


  Yurt ve burs müracaatları internetten yapılacak

2007-2008 öğretim döneminde ÖSS sınavına girerek bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri burs ve yurt başvurularını, sonuçlar açıklandıktan sonra internetten yapabilecek.


  Eğitimciler yeni ÖSS’yi destekliyor

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, yeni ÖSS sistemini desteklediklerini belirterek, ‘’Bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz’’ dedi.


  İstedikleri okullara yerleştiler

Giresun Güce İlköğretim Okulu öğrencisi olup OKS’ye giren 27 öğrenciden 24’ü istedikleri okullara yerleşti.


  Yarımağan: Ortak çalışma yok

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Millî Eğitim Bakanlığının (MEB), yükseköğretime giriş için her yıl sınav yapmayı planladığı yönündeki haberlerle ilgili olarak, bu konuda kendileriyle yapılmış görüşme ya da ortak bir çalışma olmadığını söyledi.


  Avlanma gününe kısıtlama getirildi

Edinilen bilgiye göre, Merkez Av Komisyonu, Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Vekili Dr. Mahir Küçük başkanlığında olağanüstü toplandı. Komisyon, 2007-2008 av dönemi için bütün yurdu kapsayan hususları yeniden değerlendirerek karara bağladı.


  Gürgentepe’nin çöp mücadelesi

Ordu Çevre Belediyeler Birliğince (ORÇEB) Gürgentepe ilçesinde yaptırılmak istenen, Çevre ve Orman Bakanlığının ise yer konusunda olumlu görüş bildirdiği Çöp İstasyonu ve Katı Atık Depolama Merkezi, yöre halkı tarafından tepki görürken, Ordu İdare Mahkemesi daha önce verilen ÇED olumlu kararının iptaline ve yürütmenin durdurulmasına karar verdi.


  Caretta Carettalara kaymakamlık koruması

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Caretta Caretta türü kaplumbağalarının yumurta bıraktığı alanlar, Gazipaşa Kaymakamlığınca koruma altına alındı.


  Fırat ve Dicle’den su transfer edilsin

Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Halis Uysal, gerekli alt yapının hazırlanması halinde, Fırat ve Dicle nehirlerinden, kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalan bazı illere su transfer edilebileceğini kaydetti.


  Aladağ Çayı kuruyor

Ankara’nın Nallıhan ilçesindeki Sarıyar Barajı’nı besleyen Sakarya Nehri’nden sonra en büyük çay olarak bilinen Aladağ Çayı, kuraklık sebebiyle kuruma noktasına geldi.


  Çimi Yaylasında susuzluk

Yaz aylarında dahi karın eksik olmadığı, Toroslar’ın zirvesindeki Çimi Yaylası’nda hayvancılık yapan Yörükler, bu yıl pınarların kuruması sebebiyle sıkıntı yaşıyorlar. Antalya’nın Akseki ilçesine bağlı Çimi köyü Muhtarı Ramazan Önal, kuraklık sebebiyle köyün yaylasındaki pınarların kuruması üzerine su ihtiyacının kuyulardan sağlandığı bildirdi.


  Lüleburgazlı çevrecilerden imza kampanyası

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Evrensekiz beldesinde bulunan Evrensekiz Deresi’ndeki kirliliğe engel olunması için TEMA Vakfı üyelerince imza kampanyası düzenlendi.


  Kuraklık Koordinasyon Kurulu oluşturulacak

Konya İl Genel Meclisi, Konya İli Kuraklık Koordinasyon Kurulu oluşturulması için çalışma başlattı.


  Ameliyat için kataraktın iyice olgunlaşmasını beklemeyin

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdinç Usta, kataraktın göz içi merceğin saydamlığını kaybetmesi sonucu oluşan, görme azalmasıyla kendini gösteren bir hastalık olduğunu ve sadece ameliyatla tedavi edildiğini söyledi.


  Nene Hatun’un hayatı film oluyor

Tarihte 93 Harbi olarak anılan 1877-1878 Osmanlı-Rus savaşı sırasındaki Erzurum savunmasının kadın kahramanı Nene Hatun’un hayatı ‘’Oy Nenem’’ adlı dizide anlatılacak. Filmin yapımcısı Yenilmez, ‘’Yeni yayın dönemi için en iddialı ve en büyük işlerinden birini hazırlıyoruz’’ dedi.


  Yüksek nem kulaktan vuruyor

Yüksek nemin yol açtığı terlemenin, gerekli duyarlılık gösterilmeyip, tedbir alınmadığı takdirde kulak hastalıklarını tetikleyerek işitme kayıplarına sebep olabileceği bildirildi.


  Kahve kadınların hafızasına yarıyor

Fransa ve Portekiz’de yapılan bir araştırmada, kahvenin 65 yaşının üzerindeki kadınların hafızalarını koruyucu etkisinin olduğu belirlendi.


  Açıkta satılan gıdalar hasta edebiliyor

Açıkta satılan gıda maddelerinin insan sağılığını tehdit ettiğini belirten intaniye uzmanı doktor Recep Polat, vatandaşlardan açıkta satılan gıdaları tüketmemelerini istedi.


  Evdeki silâhlar iyi saklanmalı

Özellikle 10 yaşından küçük çocukların meraklı ve keşfetmeyi sevdiğine dikkat çeken uzmanlar, temizlik malzemeleri, ilâçların ve zehirli maddelerin nasıl çocuklardan uzak tutuluyorsa silâhların da çocuklardan uzak tutulması gerektiğini söylüyor.


  En büyük cinayetin hikâyesi

ABD, Japonya-Hiroşima’ya ilk atom bombasını atmadan sadece 20 gün önce ilk atom bombasının deneyini, bundan 62 yıl önce New Mexico eyaletinde Los Alamos Ulusal Laboratuvarının girişimiyle yapmıştı.


  12 Ağustos’ta yıldız yağmuru yaşanacak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Yardımcısı ve Ulupınar Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan, yaptığı açıklamada, 17 Temmuzda başlayıp 24 Ağustosa kadar devam edecek olan “Perseid Yıldız Yağmuru”nun en yoğun görüneceği 12 Ağustos gecesinde, Ulupınar Gözlemevinin halka açılacağını söyledi.


  Mevleviler Sydney’i cezbeye getirdi

UNESCO’nun doğumunun 800. yılı münasebetiyle ‘Mevlânâ Yılı’ olarak ilân ettiği 2007’de bütün dünyada düzenlenen faaliyetler çerçevesinde Avustralya’ya gelen Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Semazenleri, Sydney’e unutulmaz bir gece yaşattı.


  Eceli gelmemiş

ABD’nin Teksas eyaletinde, 71 yaşındaki bir kadın 46 metrelik uçuruma düşen kamyonetinden sağ çıktı.


  Köyün maskotu Abbas

Kanguru, tavşan, köstebek, sincap ve fareyi andıran sevimli hayvanı görenler hayretlerini gizleyemiyor.


  Yarım asırlık baş ağrısı bitti

Almanya’da, 4 yaşındayken kafasına saplanan kalemi ameliyatla aldıran 59 yaşındaki kadın, yarım asrı aşan baş ağrısına ve burun akıntısına son verdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri