Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Bizim Aile “kâinat kitabı”nı okuyor

Çocuklara kitap okumayı sevdirmekten, büyükler için plânlanmış okuma programlarına varıncaya kadar konuyu farklı yönleriyle ele almaya gayret etmiş dergi. Okumak. Evet, Bizim Aile’nin Ağustos sayısı okumak üzerine… Kâinat kitabının en parlak yaldızlı sayfalarından biri olan yaz mevsiminde işlenebilecek en uygun konulardan biri “okumak.”

Çocuklara kitap okumayı sevdirmekten, büyükler için plânlanmış okuma programlarına varıncaya kadar konuyu farklı yönleriyle ele almaya gayret etmiş dergi.

***

Kaliteli, donanımlı bir insan olabilmek adına okumak çok önemli bir uğraştır. Emek, özen, dikkat, plân ister.

Hele de kendini ve kâinat kitabını okumak…

Bu okuyuş ancak iç dünyamızdaki ve yaşadığımız âlemdeki ince ince yapılmış sanatları günlük yoğun koşuşturmalara ara verip, yavaşlayıp fark edebilmekle mümkün.

Kelâmullah’ın ilk emrinin “Oku!” olması boşuna mıdır?

Okumamak, okuyamamak insan için gerçekten korkulacak bir hal.

Ne mutlu kendini ve kâinat kitabını Kur’ân ve sünnet ışığında okuyabilenlere!

09.08.2007


 

Belen’de tarihe çivi

Hatay’ın Belen ilçesinde bulunan tarihî Kurtuluş Hamamı’nın restorasyon çalışmaları devam ederken, hemen yanında bulunan tarihî caminin de restore edileceği bildirildi. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Kanuni Sultan Süleyman’ın emri ile yaptırılan ve kendi adının verildiği caminin restorasyonu için projenin Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan geçtiği ve ihale aşamasında olduğu bildirildi.

Kurtuluş Hamamı’nda çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Kasım ayında bitirilecek olan hamamın hemen yanındaki Kanuni Sultan Süleyman Camii’nin de restore edilecek olması ile Belen’deki tarihi mekânlar aslına uygun hale getirilecek.

Kervansaray işletmecisi turizmci Ayşu Barutçu, Belen’in ipek yolu üzerinde bulunduğunu ve çok önemli bir konuma sahip olduğuna dikkat çekerek, “Belen gerek havası gerekse konumu itibari ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği mekânlardan biri. Ortadoğu’yu Avrupa’ya bağlayan en önemli geçitlerinden biri olan Belen’de kervansaray başta olmak üzere hamam ve caminin de restore edilmesi ile Belen’e önemli ölçüde canlılık kazandıracak” dedi.

09.08.2007


 

Ekmek Festivali’nde rekor denemesi

Trabzon’ un Vakfıkebir ilçesinde; Vakfıkebir 5. Ekmek Festivali’nde Genç Müzisyenler Grubu, 48 saat 15 dakika süren en uzun sahne performansı denemesini başarıyla noktaladı. Festivalin 2. günü Cumartesi gecesi başlayan deneme gece saat 01.55’te sona erdi. Genç müzisyenler, Vakfıkebir Belediye Parkı’nda yaptıkları bu deneme ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedefliyor

Dünyanın en uzun grup konseri olarak nitelendirilen denemede her çalınan bir saatte 5 dakika dinlenme süresi verildi. Grup, daha önce Macaristan’da açılan 48 saatlik dünya rekorunu 48 saat 15 dakikaya taşıdı. Son saatlerde 50 dakikada bir mola süresini sayınca 49 saatlik konser yapmış oldu.

Trabzon’un Genç Müzisyenler Derneği orkestrasında gitar ve vokalde Ömer Ural, Serdar Altun, bateride Aklan Coşkun, bağlamada Alper Öztürk, klavyede Erhan Bizel, 48 saat 15 dakika boyunca hem çalıp hem de şarkı söyledi. Belediye Başkanı Hayri Birinci, rekor denemesi ile ilgili olarak, “Genç kardeşlerimi kutluyorum, onları gözlerinden öpüyorum. 49 saat kadar zaman geçti. İnşallah bu sosyal faaliyetlerle ilçemizin adını dünyaya duyururuz.”

09.08.2007


 

“Yâverin Konağı” restore ediliyor

Adana’nın Kozan ilçesinde Yâverin Konağı, belediye tarafından restore ediliyor. Tamamlanma aşamasına gelen restorasyon çalışmalarının ardında konak, turizme açılacak. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, butik otel olarak hizmet verecek konağın aslına uygun olarak tadilattan geçirildiğini söyledi.

Tarihî yapıların restorasyonu üzerinde önemle durduklarını kaydeden Başkan Özgan, “Yıkılmak üzere olan konağı bugün farklı bir endamla gülümsemeye başladı. Konak, gelecek kuşaklara bırakacağımız kalenin eteklerinden yükselen en güzel tarihi miraslarımızdan olacak.” dedi.

09.08.2007


 

Sinemasız Kosova’da uluslar arası film festivali

Savaştan sonra altı yıldır Kosova’da düzenlenmekte olan Uluslararası Belgesel Film Festivali (Dokufest) çok sayıda davetlinin katılımıyla başladı.

Paul Taylor’un “We Are Together” (Biz Beraberiz) filminin gösterimiyle resmi açılışı yapılan festival 12 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

Törenli açılışta sanatsal bir yaklaşımla festival tarihinden ve amaçlarından söz edildikten sonra Dokufest Festivali Müdürü Aliriza Arënliu, hazır bulunan 400 kadar davetliyi selamladı. Dokufest Festivali’ne katkıları geçenlere teşekkür eden Aliriza Arënliu, 6 gün içerisinde 48 ülkeden 104 filmin gösterileceğini belirtti.

Gecenin devamında Paul Taylor’un “Biz Beraberiz” filmi seyirciler tarafından beğeniyle izlendi. Afrika’da kimsesiz çocukların ve Aids hastalığının konu edinildiği film süresince duygulu anlar yaşandı. 6. Dokufest-Belgesel ve Kısametrajlı Film Festivali açılış törenine Prizren Belediyesi Yürütme Şefi Mybera Mustafa, Çok Uluslu Güney Tugay Komutanı Tuğgeneral Uğur Tarçın, Kosova Türk Tabur Görev Kuvvet Komutanı Kurmay Binbaşı Kerim Acar, AGİT, Kosova Polis Teşkilatı ve çok sayıda yerli ve uluslar arası kuruluş temsilcisi katıldı.

Bu yılki Dokufest’e de Türkiye’den Köken Ergün “Bayrak”, Nesim Yetik de “Annem Sinema ile Tanışıyor” filmleriyle Dokufest’e katılıyor.

09.08.2007


 

Genç

Adından anlaşılabileceği gibi bir gençlik dergisi olan Genç, “cinsiyet bulamacına hayır” diyor, Ağustos sayısında.

Sinan Özgenç imzalı kapak yazısında, “’Karşıcinsleşme” toplumsal rollerin yer değiştirilmesine ve fıtratın bozulmasına yol açıyor. Özellikle kadınarın iş hayatına giderek daha yoğun biçimde katılması, bu süreci hızlandırıyor” değerlendirmesinde bulunuluyor. Derginin “Cafcaf” adlı mizah eki de, gülmek isteyenleri bekliyor.

0(212) 671 07 00

09.08.2007


 

Altınoluk

“Aylık mecmua” Altınoluk’un Ağustos gündemi “Hayat tarzı hassasiyeti”. Dergi, “Hayatımızda İslamî ölçüleri koruyabiliyor muyuz?” sorusunu kapağa taşımış.

Başyazar Ahmet Taşgetiren, “Yürekleri savunacak, evleri savunacak bir hassasiyet zırhına ihtiyaç farz derecesinde” diye özetliyor konuyu.

Altınoluk’un Şebnem ve Altınçocuk ekleri de bulunuyor.

0(212) 513 35 80

09.08.2007


 

Trabzon

Yepyeni bir “Kültür-sanat-yaşam” dergisi yayın hayatına başladı: Trabzon. İki ayda bir yayınlanacak derginin ilk sayısında, “Bir milyon kişi Trabzon yolunda” kapak dosyası yer alıyor.

Dergide, Trabzon ile ilgili haber ve röportajlarla çeşitli makalelere de yer verilmiş.

0(212) 212 61 26

09.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri